Πα. Απρ 19th, 2024

«Πράσινος εμφύλιος» στην Κεντρική Μακεδονία με φόντο της αυτοδιοικητικές εκλογές

Εχουν και οι ΠΑΣΟΚοι της Θεσσαλονίκης τα εσωτερικά τους προβλήματα και αυτό έγινε αντιληπτό στις δύο συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην πόλη.

Η πρώτη ήταν για την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού του Χρήστου Παπαστεργίου, που είναι ο επίσημος υποψήφιος του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και η άλλη αφορούσε στην ομιλία του Κώστα Σημίτη, όπου διοργανωτής ήταν το λεγόμενο «Δίκτυο Σύγχρονων Δημοκρατών».

Οι υπόγειες κόντρες έχουν να κάνουν με τις επιλογές του ΚΙΝ.ΑΛ. σε κεντρικό δήμο και περιφέρεια.

Για τον Δήμο Θεσσαλονίκης η επιλογή λέγεται Σπύρος Βούγιας, μόνο που ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης λέγεται ότι στηρίζει υπογείως τον Πέτρο Λεκάκη, ο οποίος είναι αντιδήμαρχος του Μπουτάρη και έχει πάρει μαζί του αρκετά στελέχη της Πρωτοβουλίας. Ταυτόχρονα, ο Παπαστεργίου είχε προβλήματα με τον Βούγια, γιατί σε όλη τη μάχη διαδοχής του Μπουτάρη έπαιξε διάφορα παιχνίδια.

Ωθώντας -όπως λένε οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι- την αρχική επιλογή του Μπουτάρη για τη θέση της υποψήφιας δημάρχου, Καλυψώ Γούλα, στην ευρωλίστα της Ν.Δ.

Ετσι ο Βούγιας προτίμησε να μην πάει στην πρώτη εκδήλωση του Παπαστεργίου, στέλνοντας και το σχετικό μήνυμα. Στην εκδήλωση του Σημίτη τώρα, ο πρώην πρωθυπουργός έπλεξε το εγκώμιο του Παπαστεργίου, ενώ δεν είπε κουβέντα για τον Βούγια, ο οποίος διετέλεσε και υφυπουργός του και καθόταν στην πρώτη γραμμή των επισήμων. Προσθέστε δε ότι και από τις δύο εκδηλώσεις ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλαμψε διά της απουσίας του.