Πε. Απρ 18th, 2024

Μελάς: Ο Σύριζα επιτέθηκε στην μεσαία τάξη και το επιχειρείν

Το αποτέλεσµα των ευρωεκλογών έστειλε ένα σαφές µήνυµα πολιτικής αλλαγής, το οποίο έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Βέβαια, στον ΣΥΡΙΖΑ κωφεύουν και φαίνεται πως δεν έχουν αντιληφθεί το «µήνυµα» της κάλπης, αναζητώντας δικαιολογίες, όπως την αποχή.

Ο Νίκος Παππάς, την επόµενη µέρα της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως στο τελικό αποτέλεσµα συνέβαλε σε σηµαντικό βαθµό το γεγονός ότι υπήρξε 7,8% χαµηλότερη συµµετοχή απ’ ό,τι στις εκλογές του Γενάρη του 2015. Όµως, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής λησµόνησε τις εκλογές του Σεπτεµβρίου 2015, όταν κέρδισε το κόµµα του. Σε σχέση µε τις εθνικές εκλογές του Σεπτεµβρίου του 2015, στις ευρωεκλογές του 2019 υπήρξε αύξηση συµµετοχής κατά 352.474 πολίτες.

Οι Έλληνες δοκίµασαν την «πρώτηφορά Αριστερά» και την αποδοκίµασαν µε σαφή τρόπο στην κάλπη των ευρωεκλογών για συγκεκριµένους λόγους.
Σε αυτά τα 5 χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύθηκε µε ρητορική λαϊκισµού, διχασµού και πολιτικών βασισµένων στο ψέµα και στα επικοινωνιακά τερτίπια. Κυρίαρχο ρόλο στην πολιτική της απερχόµενης κυβέρνησης είχε η «επίθεση» στη µεσαία τάξη και στην επιχειρηµατικότητα. Οι ιδεοληψίες της Αριστεράς έναντι των επενδύσεων φάνηκαν από την πρώτη µέρα της ανάληψης των καθηκόντων τους.

Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε η φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων, των φυσικών και νοµικών προσώπων, υιοθετώντας µε αυτόν τον τρόπο αντιαναπτυξιακές πολιτικές. Ενδεικτικά, επί ηµερών ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε η φορολογία των ελεύθερων επαγγελµατιών, των επιχειρήσεων, των αγροτών, αλλά και η προκαταβολή φόρου πήγε στο 100%, λειτουργώντας ασφυκτικά για την οικονοµία και την κοινωνία. Ενώ οι φορολογικοί συντελεστές για τις επιχειρήσεις είχαν σταθεροποιηθεί στο 26%, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα µετά την «περήφανη» διαπραγµάτευση αύξησε τον συντελεστή στο 29%. Η ραγδαία αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης που επεβλήθη αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνέπεια τη µείωση του εισοδήµατος για τη µεσαία τάξη, το κλείσιµο πολλών επιχειρήσεων και τη ραγδαία αύξηση των χρεών προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταµεία. Οι συνέπειες της υπερφορολόγησης της µεσαίας τάξης και της επιχειρηµατικότητας ήταν, µεταξύ άλλων, αυτές που τιµωρήθηκαν στις ευρωεκλογές από τους Ελληνες πολίτες.

Το µήνυµα των ευρωεκλογών είναι ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει η πατρίδα µας, να µπει σε αναπτυξιακή πορεία, να δηµιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να περιοριστεί το brain drain, να ανακουφιστεί η µεσαία τάξη και να δοθεί η ελπίδα για ένα καλύτερο µέλλον.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.∆. έχουν δεσµευθεί πως θα µειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων από το 28% στο 20% σε βάθος διετίας, µε παράλληλη µείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των φυσικών προσώπων. Αυτά τα πρώτα βήµατα είναι αναγκαία για να γίνει η Ελλάδα ελκυστικός επενδυτικός προορισµός, να δηµιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να αυξηθεί το εισόδηµα των πολιτών και ουσιαστικά να υπάρξει κοινωνική πρόοδος.

*Άρθρο του αντιδημάρχου Πειραιά και υποψηφίου βουλευτή Α’ Πειραιά και Νήσων με την ΝΔ,Γιάννη Μελά, στο ένθετο “Κάλπη19” της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ