Πα. Μαρ 29th, 2024

Μώραλης στα Παραπολιτικά 90,1: Βάλαμε τον Πειραιά σε μια νέα εποχή – Δημιουργήθηκαν 16.500 νέες θέσεις εργασίας

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης προχώρησε ο δήμαρχος Πειραιά και εκ νέου υποψήφιος, Γιάννης Μώραλης.

Μιλώντας στον Γιώργο Τράγκα και την εκπομπή «Εν Αθήναις» στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ Μώραλης αναφέρθηκε στα προβλήματα της πόλης, το έργο του «Πειραιά Νικητή» αλλά και τους στόχους της επόμενης ημέρας.

Για το έργο του «Πειραιάς Νικητής»

«Βάλαμε τον Πειραιά σε μια νέα εποχή, η πόλη απέκτησε ταυτότητα και μπήκε τάξη στα οικονομικά του δήμου», ανέφερε ο δήμαρχος.

Τόνισε ότι «επί της θητείας μου άγγιξε αναπλάσεις που καμιά δημοτική αρχή δεν είχε κάνει όπως το μικρολίμανο ενώ έγιναν 39 παιδικές χαρές».

Για τα οικονομικά του δήμου είπε πως «πληρώνει τις υποχρεώσεις του και όλα είναι τακτοποιημένα».

Ο δήμος σιτίζει 108 οικογένειες και ο κ. Μαρινάκης 160 οικογένειες

Για την προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Πειραιά

Όπως είπε ο κ Μώραλης «βγήκαν αρκετά χρήματα από τις τσέπες του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη» σημειώνοντας πως η προσφορά του στο δήμο είναι θετική.

Ανέφερε πως «ο δήμος σιτίζει 108 οικογένειες και ο κ. Μαρινάκης 160 οικογένειες».

Για την ανεργία

Σημείωσε πως «ένας δήμαρχος δεν μπορεί να μειώσει ή να εξαφανίσει την ανεργία». Είπε πως «πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη στην πόλη ώστε να έρθουν επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Υπογράμμισε πως τα τελευταία χρόνια «άνοιξαν 600 νέες επιχειρήσεις που δημιούργησαν 16.500 νέες θέσεις εργασίας».

Για το τραμ στον Πειραιά

Για το τράμ είπε ότι το έργο έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2015 ωστόσο όπως ανέφερε- οι εργασίες συνεχίζονται.

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Σημείωσε πως δεν θέλει να πιστέψει ότι μια κυβέρνηση μπορεί να έχει στοχοποιήσει μια πόλη επειδή συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο ένας επιχειρηματίας όπως ο κ Μαρινάκης.

«Τα τελευταία χρόνια άνοιξαν 600 νέες επιχειρήσεις που δημιούργησαν 16.500 νέες θέσεις εργασίας»
Προανήγγειλε επέκταση της κρουαζιέρας με δύο θέσεις στη σχολή ναυτικών δοκίμων.

Για την ασφάλεια

Για την ασφάλεια είπε ότι στον Πειραιά δεν υπάρχουν καταδρομικές επιθέσεις και δεν υπάρχει βαριά εγκληματικότητα. Σημείωσε ωστόσο ότι ζητείται η ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων.

Τέλος εκτίμησε πως σήμερα ο συνδυασμός του έχει μεγαλύτερη δυναμική σήμερα, ενώ υπενθυμίζεται πως απόψε θα πραγματοποιηθεί η κεντρική του προεκλογική ομιλία στο Πασαλιμάνι στις 20.00 λίγο πριν τις εκλογές.