Πα. Μαρ 29th, 2024

Στο τουρνουά του παραολυμπιακού αθλήματος Boccia ο Γιάννης Μώραλης

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Πειραιά, όπου πραγματοποιήθηκε τουρνουά του παραολυμπιακού αθλήματος Boccia: «Αθλητισμός για όλους», με τη συμμετοχή των μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και των μαθητών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2019».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πειραιά επιτελείται ένα πολύ σημαντικό έργο από τον Διευθυντή και από όλο το επιτελείο.

Αναφερόμενος στον θεσμό των Ημερών Θάλασσας, τόνισε ότι πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις που διοργανώνει όλη η πόλη: φορείς, σχολεία, επιστημονικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι της Ναυτιλίας. Επιπλέον συμπλήρωσε ότι οι Ημέρες Θάλασσας είναι μια ωραία γιορτή για τον Πειραιά, προσθέτοντας: «Είμαστε χαρούμενοι που οι Πειραιώτες κι όχι μόνο, έχουν «αγκαλιάσει» τις «Ημέρες Θάλασσας».

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης συνεχάρη τα παιδιά, λέγοντας πως είναι αξιέπαινη η προσπάθειά τους. Για το άθλημα Boccia, ανέφερε ότι είναι ολυμπιακό άθλημα και ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Διευθυντής του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά κ. Στάθης Καρούμπης, επεσήμανε ότι πραγματοποιήθηκε ακόμη μια δράση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, που περιλαμβάνει αγώνες Boccia μεταξύ των μαθητών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ και του Εργαστηρίου. Πρόκειται – όπως είπε – για ένα νέο σχετικά άθλημα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο εργοθεραπευτής, υπεύθυνος στην ειδικότητα εργοθεραπείας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά – Αθήνα- Γλυφάδα κ. Ευάγγελος Μαστοράκης, σημείωσε ότι το παραολυμπιακό άθλημα Boccia είναι ένα άθλημα που έχει πολύ μεγάλη ένταση μέχρι το τελευταίο λεπτό και ότι μπορούν να παίξουν όλοι, ανεξαρτήτου προβλήματος ή διαταραχής.