Δύο νέους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους ανακοίνωσε ο Γιάννης Μώραλης

Δύο νέες υποψηφιότητες ανακοίνωσε ο συνδυασμός «Πειραιάς Νικητής», με επικεφαλής τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Ο λόγος για την Αικατερίνη Μαστρονικόλα-Αγαδάκου και τον Γιώργο Μανιατάκη.

Η Δρ. Αικατερίνη Μαστρονικόλα-Αγαδάκου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά. Μαθήτευσε στον Προμηθέα, στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Πειραιά όπου αμέσως μετά την αποφοίτηση της, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε, με υποτροφίες του κρατικού ιδρύματος υποτροφιών.

Υπηρέτησε στην ύπαιθρο καθώς και στο αντικαρκινικό ίδρυμα «Άγιοι Ανάργυροι και στο τότε ΙΚΑ. Ειδικεύτηκε στην Παθολογία στην Πανεπιστημιακή κλινική της Παθολογικής Φυσιολογίας όπου εξεπόνησε τη διδακτορική της διατριβή και αναγορεύθηκε αριστούχος διδάκτωρ Παθολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δυο δεκαετίες περίπου, είναι Διευθύντρια Παθολόγος στο Νοσοκομείο Metropolitan. Είναι σύζυγος του Πειραιώτη φυσικομαθηματικού καθηγητή Βασίλη Αγαδάκου και έχει δυο γιούς, Ηλεκτρονικούς Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, που απασχολούνται σαν ερευνητές στο Stanford Research Institute των Ηνωμένων Πολιτειών (τμήματα επιστήμης υπολογιστών και τεχνητής νοημοσύνης).

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωση του τόνισε:

«Καλωσορίζω στον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» την Δρ. Αικατερίνη Μαστρονικόλα-Αγαδάκου, μια έμπειρη ιατρό, Διευθύντρια-Παθολόγο στο Νοσοκομείο Metropolitan, μια δυναμική Πειραιώτισσα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ολοένα και περισσότεροι άξιοι συμπολίτες μας, συντάσσονται με τον συνδυασμό μας, προκειμένου να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους και τη διάθεσή τους για προσφορά, στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για να γίνει ο Πειραιάς η πόλη που όλοι ονειρευόμαστε. Της εύχομαι καλή επιτυχία».

Η Δρ. Αικατερίνη Μαστρονικόλα-Αγαδάκου, σε δήλωσή της τόνισε:

«Είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» και τον Γιάννη Μώραλη, γιατί πιστεύω στην ιστορική αναβάθμιση του Πειραιά ως αρχαιολογικού χώρου και λιμένος ζωτικής σημασίας (ανάδειξη αρχαιοτήτων, δημιουργία αντίστοιχων θέσεων εργασίας), καθώς και στην υγειονομική του προτεραιότητα (βελτίωση μέτρων υγειονομικής ασφάλειας εργαζομένων, υποδομή υγειονομικής διαβίωσης), στη δημιουργία πολιτιστικού κλίματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με δραστηριότητες του Δήμου όπως μουσική σε αρχαιολογικούς χώρους, θέατρα, παιδαγωγικές δραστηριότητες. Στόχος μου είναι η υγειονομική, ψυχολογική, οικονομική στήριξη ηλικιακών ευαίσθητων υποομάδων. Για έναν Πειραιά ηγέτη, περήφανο για την ιστορία του χωρίς ανέργους. Ένας Πειραιάς για τους Πειραιώτες που το αξίζουν».

Ο κ. Γιώργος Μανιατάκης γεννήθηκε στον Πειραιά από πατέρα Κρητικό και μητέρα Ηπειρώτισσα και έζησε στην Παλαιά Κοκκινιά. Αποφοίτησε από το Zάννειο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά.

Σπούδασε στην Αγγλία και είναι πτυχιούχος Ναυπηγός Αρχιτέκτων. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο management  και marketing, με ειδίκευση στην Οργάνωση Προγραμματισμό & Έλεγχο Οργανισμών & Επιχειρήσεων και διαθέτει ΜΒΑ.

Είναι μέλος ελληνικών και ξένων επιστημονικών συλλόγων και συνδέσμων και έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Είναι Διευθυντής της Σχολής Ναυτιλιακών Σπουδών SBE (Shipping & Business Education), η οποία λειτουργεί τα τελευταία 34 χρόνια.

Υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος επί 16 συναπτά έτη, έχοντας διατελέσει Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου 4 έτη και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού 1 έτος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε σε δήλωσή του:

«Θα ήθελα να καλωσορίσω στον συνδυασμό μας τον Γιώργο Μανιατάκη, έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό και δραστήριο συμπολίτη μας, ο οποίος συντάσσεται με τον «Πειραιά Νικητή» ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. Είμαι βέβαιος ότι με τη γνώση που διαθέτει από τη θητεία του στο Δημοτικό Συμβούλιο και την όρεξη για προσφορά που τον διακρίνει, θα συμβάλει για να γίνει ο Πειραιάς η πόλη που όλοι επιθυμούμε. Πιστεύω πως είναι σημαντικό να ασχολούνται με τα κοινά του Δήμου άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την πόλη μας».

Ο κ. Γιώργος Μανιατάκης δήλωσε σχετικά με την υποψηφιότητά του:

«Αξιοποιώ την πρόταση του επιτυχημένου Δημάρχου Γιάννη Μώραλη σε ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο με πολύ έμπειρα στελέχη. Ιδιαίτερα όμως το μέγιστο συγκριτικό πλεονέκτημα του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», είναι η προσωπικότητα του νέου ανθρώπου Γιάννη Μώραλη που μετά από μια σημαντική και αποτελεσματική θητεία, εκτελώντας πλειάδα έργων που κανείς δεν φανταζόταν τα προηγούμενα χρόνια, είναι έτοιμος να ολοκληρώσει όλα αυτά που ανέφερε στο πρόγραμμά του. Προσωπικά, θα καταθέσω την εμπειρία μου στο χώρο της ναυτιλίας, της παιδείας, του πολιτισμού, ώστε να βοηθήσουμε ουσιαστικά,  στην πολύπλευρη ανάπτυξη της πόλης μας».

Πηγή: peiraiasnews.gr