Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

Σπάει τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ο Κοτζιάς – Στηρίζει Γερουλάνο στην Αθήνα

Την στιγμή που το κυβερνών κόμμα αντιμετωπίζει δυστοκία στην εύρεση υποψηφίου για τον δήμο Αθηναίων, η κίνηση ιδεών και δράσης «ΠΡΑΤΤΩ» του Νίκου Κοτζιά, βρήκε την λύση στο πρόσωπο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Γερουλάνου, δείχνοντας ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση για στήριξη στο πρόσωπο του Παύλου Γερουλάνου είχε πέσει στο τραπέζι αλλά δεν προχώρησε.

Τελικά, όπως φαίνεται, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, παρόλο που δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένα μέλος της κυβέρνησης που καλοέβλεπε την επιλογή αυτή. Έχουν άλλωστε κοινό παρελθόν στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα στη σημερινή εκδήλωση της κίνησης με θέμα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο επικεφαλής του «ΠΡΑΤΤΩ» και πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γνωστοποίησε την απόφασή του να στηρίξει την υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου στον δήμο της πρωτεύουσας, ερχόμενος σε αντίθεση με την στρατηγική της Κουμουνδούρου, που ακόμα δεν έχει βρει υποψήφιο για τον δήμο της Αθήνας.

Η επιλογή του Νίκου Κοτζιά να διαφοροποιηθεί από την «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξει τον επίσημο υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ για τον δήμο της πρωτεύουσας, αν μη τι άλλο φανερώνει ότι ο πρώην υπουργός δεν έχει εξοβελίσει την κομματική του ταυτότητα, καθώς ο «εκλεκτός» του για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας είναι ένας παλιός γνώριμος από τα χρόνια που διετέλεσε στενός σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ωστόσο ο πρώην υπουργός εξωτερικών δήλωσε ότι τα κριτήρια των αυτοδιοικητικών του επιλογών θα καθοριστούν από την ανάγκη αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος μακριά από κομματικούς τακτικισμούς, ενώ επεσήμανε ότι οι υποψήφιοι που θα λάβουν την στήριξη του «ΠΡΑΤΤΩ» θα είναι πρόσωπα που διακρίνονται για τον δυναμισμό και την εργατικότητά τους.

Τελευταία άρθρα

8,7 εκατ. ευρώ για έξι νέα έργα στη Δυτική Ελλάδα

Τα 8,7 εκατομμύρια ευρώ υπερβαίνει ο συνολικός προϋπολογισμός των έξι νέων έργων που δρομολογεί η…

27 λεπτά ago

Συνεδριάζει η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος της ΠΑΜΘ

Η πορεία υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων σε όλη την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς…

41 λεπτά ago

2 εκ. ευρώ στη Λευκάδα για αποκατάσταση των καταστροφών

Με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται ο δήμος Λευκάδας, για την υλοποίηση έργων…

59 λεπτά ago

Η ανθεκτικότητα στην ημερίδα της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

Στα Βίλια στρέφεται το ενδιαφέρον των δημάρχων της Αττικής το Σάββατο, 6 Ιουνίου, οπότε και…

1 ώρα ago

Εβδομάδα Ανακύκλωσης στον Δήμο Καλαμαριάς

Η εβδομάδα ανακύκλωσης, με στόχο της ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης για…

2 ώρες ago

Βανδαλισμοί σε παιδική χαρά στη Νίκαια

Οργή και αγανάκτηση στην κοινωνία της Νίκαιας έχουν προκαλέσει οι εκτεταμένες ζημιές που έκαναν άγνωστοι,…

2 ώρες ago