Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

Σπάει τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ο Κοτζιάς – Στηρίζει Γερουλάνο στην Αθήνα

Την στιγμή που το κυβερνών κόμμα αντιμετωπίζει δυστοκία στην εύρεση υποψηφίου για τον δήμο Αθηναίων, η κίνηση ιδεών και δράσης «ΠΡΑΤΤΩ» του Νίκου Κοτζιά, βρήκε την λύση στο πρόσωπο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Γερουλάνου, δείχνοντας ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση για στήριξη στο πρόσωπο του Παύλου Γερουλάνου είχε πέσει στο τραπέζι αλλά δεν προχώρησε.

Τελικά, όπως φαίνεται, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, παρόλο που δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένα μέλος της κυβέρνησης που καλοέβλεπε την επιλογή αυτή. Έχουν άλλωστε κοινό παρελθόν στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα στη σημερινή εκδήλωση της κίνησης με θέμα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο επικεφαλής του «ΠΡΑΤΤΩ» και πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γνωστοποίησε την απόφασή του να στηρίξει την υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου στον δήμο της πρωτεύουσας, ερχόμενος σε αντίθεση με την στρατηγική της Κουμουνδούρου, που ακόμα δεν έχει βρει υποψήφιο για τον δήμο της Αθήνας.

Η επιλογή του Νίκου Κοτζιά να διαφοροποιηθεί από την «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξει τον επίσημο υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ για τον δήμο της πρωτεύουσας, αν μη τι άλλο φανερώνει ότι ο πρώην υπουργός δεν έχει εξοβελίσει την κομματική του ταυτότητα, καθώς ο «εκλεκτός» του για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας είναι ένας παλιός γνώριμος από τα χρόνια που διετέλεσε στενός σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ωστόσο ο πρώην υπουργός εξωτερικών δήλωσε ότι τα κριτήρια των αυτοδιοικητικών του επιλογών θα καθοριστούν από την ανάγκη αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος μακριά από κομματικούς τακτικισμούς, ενώ επεσήμανε ότι οι υποψήφιοι που θα λάβουν την στήριξη του «ΠΡΑΤΤΩ» θα είναι πρόσωπα που διακρίνονται για τον δυναμισμό και την εργατικότητά τους.

Τελευταία άρθρα

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου τιμά τη μνήμη του Μιχάλη Τριανταφύλλου

Ο  Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου  Γιάννης Φωστηρόπουλος  και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Πολιτισμού  Γιώργος  Πράπας …

<span class="time_diff_disable">18:40 09-05-2024</span> ago

Αυτό είναι το ΦΕΚ για τον νέο πολεοδομικό, δασικό, ενεργειακό νόμο του ΥΠΕΝ

Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης ο νέος νόμος 5106/2024 του υπουργείου Περιβάλλοντος. Με…

<span class="time_diff_disable">18:36 09-05-2024</span> ago

Ρίτα Μωραϊτάκη – Πικρού: Εκδήλωση για την Ευρώπη στο Κολλέγιο Ψυχικού

Εκδήλωση με θέμα “Η Ελλάδα είναι ο δίσκος που ενώνει το παρελθόν με το μέλλον…

<span class="time_diff_disable">18:31 09-05-2024</span> ago

Χαρδαλιάς: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στρατηγικός σύμμαχος

Οι μεγάλες επαγγελματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται από το ισχυρό τουριστικό προϊόν της Αττικής…

<span class="time_diff_disable">21:39 08-05-2024</span> ago

Σε λειτουργία το αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Ηλιούπολη

Το αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στην πόλη, που περιλαμβάνει 45 ηλεκτρικά ποδήλατα και 48 σταθμούς…

<span class="time_diff_disable">20:22 08-05-2024</span> ago

Δημήτρης Παπαχρήστου: Προτεραιότητα η Πολιτική Προστασία (ΒΙΝΤΕΟ)

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου, στο αυτοδιοικητικό μαγκαζίνο «Δημοσκοπήσεις»…

<span class="time_diff_disable">20:16 08-05-2024</span> ago