Τε. Ιούν 12th, 2024

H ανίσχυρη υποψηφιότητα που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη

Ο νεαρός υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος μετατρέπεται αργά αλλά σταθερά ως φαβορί για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, που με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί υποψήφιος στον Δήμο Αθηναίων απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη.

Η συγκυρία δεν είναι τυχαία αφού της Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της υποψήφιότητας του Κώστα Μπακογιάννη, γεγονός που φαίνεται να «πιέζει» τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Κώστα Μπακογιάννη, ξεπέρασε κάθε προσδοκία εξαιτίας της τεράστιας προσέλευσης κόσμου. Το θέμα βεβαίως δεν έχει λήξει, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Σκουρλέτη, που ως Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναβαθμισμένο ρόλο.

Το βέβαιο είναι πως στην Κουμουνδούρου δεν πρόκειται να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου, ενώ και η πιθανότητα στήριξης τυχόν υποψηφιότητας του Λευτέρη Παπαγιαννάκη της ΔΗΜΑΡ δεν φαίνεται να προχωρούν, όπως απορρίπτονται και οι προτάσεις για στήριξη της Κατερίνας Παναγοπούλου.

Από την άλλη υποψηφιότητες όπως του Αλέξη Χαρίτση και της Έφης Αχτσιόγλου φαίνεται να μην προχωρούν γιατί το κόμμα δε θέλει να «θυσιάσει» τους συγκεκριμένους κορυφαίους υπουργούς, γιατί στην πιθανότηητα τριπλών εκλογών τον Μάιο ο Αλέξης Τσίπρας θα ήθελε να τους έχει στο πλευρό του.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν ακουστεί πολλά ακόμη ονόματα, όμως ο Νάσος Ηλιόπουλος αυτή τη στιγμή, μετατρέπεται σε φαβορί για υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Αθηναίων. Αφού από την κυβέρνηση εκτιμάται ότι μπορεί να είναι πολύ καλός αντίπαλος για τον Κώστα Μπακογιάννη και για τη σύγκρουση μαζί του σε πολιτικό επίπεδο, αν και οι επιδόσεις του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στις περασμένες εκλογές έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγοι οι έμπειροι αυτοδιοικητικοί που στο άκουσμα της υποψηφιότητας Ηλιόπουλου τη χαρακτηρίζουν  ως «ανίσχυρη» με δεδομένο ότι βασικό του αντίπαλος θα είναι ο Κώστας Μπακογιάννης.