Πα. Απρ 26th, 2024

Το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αθηναίων – Δεν βρίσκει υποψήφιο

Σε δεινή θέση βρίσκονται οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την επιλογή προσώπου που θα διεκδικήσει τον δήμο Αθηναίων, καθώς είχαν επενδύσει στο σενάριο να είναι υποψήφιοι για τον δήμο της πρωτεύουσας και ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Γιώργος Πατούλης, από την «γαλάζια» πτέρυγα.

Ωστόσο, οι προσδοκίες τους δεν ευοδώθηκαν, καθώς ο Κώστας Μπακογιάννης θα είναι υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας, ενώ ο Γιώργος Πατούλης θα είναι υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής.

Έτσι η Κουμουνδούρου βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο αδιέξοδο, καθώς στις μυστικές μετρήσεις που έχουν γίνει, δεν έχει βρεθεί το πρόσωπο, το οποίο να πλησιάζει ούτε κατ’ ελάχιστο τον Κώστα Μπακογιάννη σε αναγνωρισιμότητα και απήχηση, όχι μόνο σε κομματικό κοινό, αλλά και στο γενικό.

Ενδεικτική ήταν η διαρροή του ονόματος του αρχιτέκτονα και Αναπληρωτή Καθηγητή, Νίκου Μπελαβίλα, ο οποίος παρά το πλούσιο βιογραφικό του δεν έκανε «γκελ» στον κόσμο.

Παράλληλα, άλλα κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου δεν εμφανίζονται διατεθιμένοι να μπουν στη «μάχη της κάλπης» απέναντι στον «εκλεκτό» της ΝΔ.