Πε. Απρ 25th, 2024

«Κλείνει το μάτι» σε Μπακογιάννη ο Μανώλης Όθωνας για τον β΄ γύρο

Θετικά για τον Κώστα Μπακογιάννη μίλησε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά και μέλος της ΕΓ του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Όθωνας ενόψει του β΄γύρου των δημοτικών εκλογών.

Μιλώντας στον Realfm 97,8, εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα ότι ο επόμενος δήμαρχος, που, όπως είπε, “όλοι ξέρουμε ποιος θα είναι”, “θα επιβεβαιώσει ότι είναι ανοικτός σε ιδέες, προτάσεις όλων των παρατάξεων, που θα κάνουν την Αθήνα καλύτερη”.

Με δεδομένο ότι ο κ. Μπακογιάννης προηγείται κατά πολύ έναντι του Νάσου Ηλιόπουλου, καθίσταται σαφές ότι ο κ. Όθωνας εμμέσως πλην σαφώς “έκλεισε το μάτι” στην επικράτηση της υποψηφιότητας του Κώστα Μπακογιάννη. Σημειώνεται εξάλλου, ότι ο κ. Γερουλάνος χθες, παρότι δήλωσε ότι δεν θα υποδείξει στους ψηφοφόρους της παράταξής του τι να πράξουν στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, συναντήθηκε με τον κ. Μπακογιάννη και συζήτησαν για ζητήματα που αφορούν στην Αθήνα και τις προοπτικές της.

“Εμείς ως ΚΙΝΑΛ είπαμε ότι μόνο τα ίδια και αυτοδιοικητικά σχήματα στα οποία δώσαμε στήριξη σε δήμους και περιφέρειες, έχουν την επίγνωση και των τοπικών ιδιαιτεροτήτων και των προγραμματικών αποτυπώσεων όλων των συνδυασμών και επομένως αυτά και μόνα αυτά μπορούν να κρίνουν αν και τι θέση θα πάρουν”, είπε μεταξύ άλλων ο κ.Όθωνας .

Στη συνέχεια εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το μεμονωμένο αλλά υψηλής ηθικής απαξίας περιστατικό που έγινε προχθές με αυτούς τους τύπους που έξω από την ταβέρνα στα Πετράλωνα που έτρωγε ο Κώστας Μπακογιάννης συνθηματολογούσαν σκαιότατα”, σημείωσε επίσης ο κ. Όθωνας και πρόσθεσε:

“Το να να επευφημείς τον δολοφόνο του πατέρα ενός ανθρώπου, είναι μία πράξη απάνθρωπη, όχι απλά καταδικαστέα. Είναι απαράδεκτο οποιουδήποτε και αυτά τα φαινόμενα εκτός από το να τα καταδικάζουμε θεωρητικά έχουμε υποχρέωση όλοι να τα απομονώσουμε και να τα εξαλείψουμε”.

“Εμείς θεωρούμε ότι στον Δήμο της Αθήνας οι Αθηναίοι πολίτες είχαν καλύτερη επιλογή από το δίλημμα που τίθεται την Κυριακή που ήταν ο Παύλος Γερουλάνος. Θεωρούμε ότι και ως πρόσωπο και ως συλλογικότητα και ως προγραμματική πρόταση ήταν μία επιλογή η οποία πήγε καλά αλλά άξιζε καλύτερα και η Αθήνα έχασε μία ευκαιρία… Εγώ ελπίζω ότι ο επόμενος δήμαρχος, που όλοι ξέρουμε ποιος θα είναι, θα επιβεβαιώσει ότι είναι ανοικτός σε ιδέες, προτάσεις όλων των παρατάξεων, που θα κάνουν την Αθήνα καλύτερη ”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Όθωνας.