Πα. Απρ 26th, 2024

Νίκος Γιαννακόπουλος: Ο δραστήριος υποψήφιος του Μπακογιάννη στην 7η Δημοτική Κοινότητα

Το ψηφοδέλτιο του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, όπως έχει τονίσει ο ίδιος στις ομιλίες του, αποτελείται κατά πλειοψηφία (6 στους 10) από άτομα που πρώτη φορά θέτουν υποψηφιότητα στις εκλογές επιθυμώντας να δοκιμαστούν στην αυτοδιοίκηση ως δημοτικοί σύμβουλοι. Και πράγματι πολλοί εξ αυτών είναι νέοι σε ηλικία με όρεξη και μεράκι να υπηρετήσουν τους δημότες της Αθήνας.

Κορωνίδα και χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της συνισταμένης στο συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» είναι ο Νίκος Γιαννακόπουλος, υποψήφιος Κοινοτικός σύμβουλος στην 7η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων. Αν και μόλις 25 χρονών, είναι πτυχιούχος Πολιτικής  Επιστήμης και Δημόσιας  Διοίκησης  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ πρόσφατα απέκτησε πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Σε επαγγελματικό επίπεδο, αυτή τη περίοδο πραγματοποιεί την άσκηση του ως νέος δικηγόρος στη Νομική υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων.

Η σχέση του με τη πολιτική ξεκίνησε δυναμικά ήδη από την εφηβική ηλικία κατά τη διάρκεια των σχολικών χρόνων. Αφορμή στάθηκαν αφενός το αίσθημα ειλικρινούς προσφοράς που τον χαρακτήριζε από μικρό παιδί (μέλος πολλών εθελοντικών δράσεων καθώς και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού) και αφετέρου η αγάπη του για τη γειτονιά του, τους Αμπελόκηπους όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει έως σήμερα. Αυτό το «δέσιμο» ήταν άλλωστε που οδήγησε στο να εκλεγεί Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ στο 7ο διαμέρισμα και εν συνεχεία Γραμματέας 7ης ΔΗΜΤΟ Αθήνας της ΝΔ, θέση που διατηρεί έως και σήμερα. Για τον Νίκο Γιαννακόπουλο αλλά και για όποιον αντιμετωπίζει ρεαλιστικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στις μέρες μας ένας τόσο μεγάλος Δήμος όσο αυτός της Αθήνας, η ριζική αλλαγή δρομολογείται με καίριες παρεμβάσεις πρώτα και κύρια στις γειτονιές. Με αφετηρία αυτή την ισχυρή πεποίθηση και οδηγό την βαθιά γνώση του για τα προβλημάτα της καθημερινότητας στο 7ο διαμέρισμα της Αθήνας, αποφάσισε συνειδητά και με χαρά να δοκιμαστεί ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο των κοινοτικών και όχι των κεντρικών δημοτικών συμβούλων.

Ο δραστήριος υποψήφιος του Κώστα Μπακογιάννη επιχειρεί μεταξύ άλλων με την υποψηφιότητα του να διατρανώσει την ανάγκη των νέων ανθρώπων να ξαναδούν την πόλη των πόλεων να ανεβαίνει ψηλά. Επιθυμία του είναι, εφόσον τον τιμήσουν οι δημότες με τη ψήφο τους, να ξαναγίνει η Αθήνα πόλη της ζωής μας.