Πε. Μαρ 28th, 2024

Ο Κώστας Μπακογιάννης στο ψηφιακό και eco friendly εκλογικό περίπτερο του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά»

Τους εθελοντές που μέχρι αργά χθες το βράδυ δούλευαν ασταμάτητα για να είναι έτοιμο από σήμερα το εκλογικό περίπτερο του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» στην πλατεία Κολοκοτρώνη, συνάντησε το μεσημέρι ο Κώστας Μπακογιάννης.

Πρόκειται για ένα πρότυπο, eco friendly, εκλογικό περίπτερο που εναρμονίζεται με την πόλη χωρίς να την προσβάλει. Είναι μια μοντέρνα, διαφορετικής αισθητικής κατασκευή, με βασικό χαρακτηριστικό την αρμονική της ένταξη στο άμεσο περιβάλλον της Αθήνας.

Το ξύλο είναι το υλικό που κυριαρχεί στην κατασκευή του εκλογικού περιπτέρου του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά». Εκτός από αυτό όμως, διαθέτει και μια σειρά ακόμα από φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά:

• Χρήση οικολογικών χρωμάτων

• Υποδομή ανακύκλωσης υλικών κατά τη λειτουργία του

• Προσαρμογή σε save energy δράσεις ( όπως η εγκατάσταση led φωτισμού)

Παράλληλα, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τη λειτουργία του εκλογικού περιπτέρου αξιοποιήθηκαν νέες τεχνολογίες (Touch-screen info kiosk). Με αυτόν τον τρόπο γίνονται λιγότερες οι ανάγκες χρήσης έντυπου υλικού, αφού οι πολίτες παροτρύνονται να ενημερωθούν για τον Συνδυασμό και κυρίως για το πρόγραμμά του μέσω διαδραστικής οθόνης.
Αυτονόητο είναι πως με απόλυτο σεβασμό στους συμπολίτες μας με κινητικές δυσκολίες, στο εκλογικό περίπτερο υπάρχει εγκαταστημένη ειδική ράμπα ΑμεΑ.