Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

Κώστας Μπακογιάννης: Το «Σπίτι του Ηθοποιού» ανάσα Πολιτισμού για τα Πατήσια

«Το Σπίτι του Ηθοποιού  είναι μια σημαντική ανάσα Πολιτισμού για τα Πατήσια. Δεν ξεχωρίζει μόνο εδώ, στον πεζόδρομο της οδού Παναθηναίων, αλλά σε ολόκληρη την πόλη», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα το Ίδρυμα και συναντήθηκε με την Πρόεδρο Άννα Φόνσου και άλλους ηθοποιούς.
Το «Σπίτι του Ηθοποιού» έχει κεντρικό σκοπό τη φιλοξενία και συμπαράσταση των ηθοποιών που έχουν ανάγκη βοήθειας, είτε γιατί είναι μεγάλης ηλικίας συνταξιούχοι, είτε γιατί είναι νέοι σπουδαστές θεατρικών σχολών και δεν έχουν την οικονομική άνεση για τα δίδακτρά τους.

«Πρόκειται για ένα χώρο Πολιτισμού, φιλοξενίας και αξιοπρέπειας. Είναι πολύ σπουδαίο το έργο σας και ο Δήμος οφείλει να ενισχύει συνεχώς την προσπάθειά σας», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.

Στάθηκε όμως ιδιαίτερα και  στις δυνατότητες  που δίνει το Σπίτι του Ηθοποιού σε μια ολόκληρη γειτονιά  και τους κατοίκους της: «Ο Δήμος μπορεί να συμβάλει  ώστε να ανεβάζετε εδώ στην γειτονιά,  παραστάσεις με πρωταγωνιστές πολύ σημαντικούς ανθρώπους της Τέχνης. Παράλληλα να προωθήσει τις απαραίτητες παρεμβάσεις με έργα υποδομής στον περιβάλλοντα χώρο  αλλά και να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία  για την περαιτέρω επέκταση του Σπιτιού του Ηθοποιού».

Τελευταία άρθρα

ΚΕΔΕ στη ΔΕΘ 2026: Οι Δήμοι ανεβάζουν τον πήχη των διεκδικήσεων για αρμοδιότητες, πόρους και αποκέντρωση

Με σαφές θεσμικό και πολιτικό στίγμα αναμένεται να δώσει το «παρών» στη φετινή 90ή Διεθνή…

6 ώρες ago

Δύσκολες ώρες για τον Αχιλλέα Μπέο

Έχασε την αδερφή του από ανακοπή, την ώρα που κολυμπούσε στη θάλασσα.

8 ώρες ago

Κοινό μέτωπο Περιφέρειας Θεσσαλίας & Δήμου για τον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων

Ο Περιφερειάρχης άνοιξε τον φάκελο των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή δρομολογούνται στην περιοχή.

8 ώρες ago

Ξεκίνησε η μεγάλη ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Αιγάλεω

Eπένδυση 6 εκατ. ευρώ για έναν σύγχρονο, προσβάσιμο, πράσινο και λειτουργικό δημόσιο χώρο.

8 ώρες ago

Νέο πολιτιστικό κέντρο στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας

Ένα ακίνητο της σιδηροδρομικής περιουσίας αποκτά νέα ζωή, συνδέοντας την αξιοποίησή του με τον πολιτισμό…

9 ώρες ago