Δε. Απρ 29th, 2024

Στο 5ο διαμέρισμα με τον Μπακογιάννη η Μαρία Κοκκινάκη

Στον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά», στο ψηφοδέλτιο για την 5η Κοινότητα της Αθήνας, ξεχωρίζει η υποψηφιότητα της Μαρίας Κοκκινάκη.

H υποψήφια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, στα Άνω Πατήσια και έχει καταγωγή από τα Χανιά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MBA με εξειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά από το Brunel University London καθώς και απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών (BSc) από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος – Deere College.

Διαθέτει άνω των είκοσι ετών εργασιακή εμπειρία έχοντας καλύψει καίριες διευθυντικές θέσεις στον τομέα της Επενδυτικής Τραπεζικής και των Κεφαλαιαγορών σε Χρηματοπιστωτικά και Τραπεζικά Ιδρύματα και έχει συμμετάσχει στην ολοκλήρωση σημαντικών συναλλαγών στους τομείς εξαγορών και συγχωνεύσεων, αναδιάρθρωσης και χρηματοδοτησης επιχειρήσεων, αγορών χρήματος και κεφαλαιου, διαχείρισης προβληματικών εταιριών δανείων και ιδιωτικοποιησεων. Έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. σε πλειάδα ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Η Μαρία Κοκκινάκη γνωρίζοντας την 5η Κοινότητα και τους ανθρώπους στις γειτονιές, έχει αναπτύξει σημαντικές πρωτοβουλίες και έχει συσπειρώσει ομάδες εθελοντών σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις. Πιστεύει ότι «αξίζει να ενεργοποιηθούμε ως πολίτες και να δουλέψουμε, με σχέδιο, αίσθημα ευθύνης και συλλογικό πνεύμα, όλοι μαζί για να καταφέρουμε να δώσουμε λύσεις».