Δε. Απρ 29th, 2024

Ο δυναμικός 25χρονος δικηγόρος Νίκος Γιαννακόπουλος στο πλευρό του Κώστα Μπακογιάννη

Ένας από τους νεότερους υποψηφίους στις δημοτικές εκλογές είναι ο 25χρονος δικηγόρος Νίκος Γιαννακόπουλος που συμπορεύεται με τον Κώστα Μπακογιάννη για τον δήμο Αθηναίων.

O Νίκος Γιαννακόπουλος είναι υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος στην 7η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων με τον συνδυασμό Αθήνα Ψηλά. Στα 25 του μόλις χρόνια είναι πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος  Νομικής από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Έχει ολοκληρώσει την πρακτική του άσκηση στη Βουλή των Ελλήνων και εν συνεχεία στη Τράπεζα της Ελλάδος. Αυτή την περίοδο πραγματοποιεί την άσκηση του ως νέος δικηγόρος στη Νομική υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων.

Δραστήριος και με έντονο το αίσθημα της προσφοράς «γοητεύτηκε» από το χώρο της πολιτικής και των κοινών ήδη από την εφηβική ηλικία. Διετέλεσε πρόεδρος ΟΝΝΕΔ στο 7ο Διαμέρισμα και σ’ημερα είναι Γραμματέας της 7ης ΔΗΜΤΟ Αθήνας της Ν.Δ.. Η επιλογή της εν λόγω γειτονιάς δεν είναι τυχαία καθώς είναι και ο ίδιος γέννημα θρέμμα Αμπελοκηπιώτης και ως εκ τούτου πολύ καλός γνώστης των προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής . Αυτή τη γνώση αλλά και την πεποίθηση του ότι η ριζική αλλαγή της Αθήνας θα ξεκινήσει από τις γειτονιές, επιθυμεί να αξιοποιήσει από τη θέση του Κοινοτικού Συμβούλου στην 7η Δημοτική Κοινότητα, όπως ο ίδιος αναφέρει.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, όντας πιστός στις θεμελιώδεις αξίες του εθελοντισμού είναι μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η υποψηφιότητα του νεαρού Νίκου Γιαννακόπουλου αποδεικνύει περίτρανα ότι οι νέοι είναι παρόντες στην αυτοδιοίκηση και ότι αξίζουν μία ευκαιρία να αξιοποιήσουν τη μόρφωση και τις ικανότητες τους υπέρ του κοινωνικού συνόλου, πράγμα που επιδιώκει και ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Μπακογιάνννης.