Πε. Μαρ 28th, 2024

Νίκος Αβραμίδης: Δυνατή υποψηφιότητα με τον Μπακογιάννη στον δήμο Αθηναίων

Την υποψηφιότητα του πρώην αντιδημάρχου και εν ενεργεία δημοτικού συμβούλου στον δήμο της Αθήνας, Νίκου Αβραμίδη ανακοίνωσε ο Κώστας Μπακογιάννης στην παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά».

Η υποψηφιότητα του Νίκου Αβραμίδη είναι από τα δυνατά χαρτιά στο πλευρό του Κώστα Μπακογιάννη καθώς πρόκειται για έναν από τους πιο έμπειρους αυτοδιοικητικούς, με βαθιά γνώση στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του δήμου της Αθήνας.

Ο Νίκος Αβραμίδης ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 2002 και η εμπιστοσύνη των δημοτών στο πρόσωπό του, τον κατατάσσει πάντα στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών τους.

Ο ίδιος έχει σημειώσει αξιόλογη επιτυχία στην επαγγελματική του σταδιοδρομία και έχει αποδείξει ότι είναι ένα πρόσωπο που διακρίνεται από αγάπη για τον τόπο του και διάθεση για προσφορά με στόχο την αποκατάσταση των προβλημάτων που μαστίζουν τους κατοίκους της Αθήνας.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Νίκος Αβραμίδης, Επιχειρηματίας

 

Ο Νίκος Αβραμίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα.

Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας στην ιδρυθείσα το 1967 οικογενειακή επιχείρηση στην Αθήνα.

 

Αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο- Λύκειο Πλάκας και στη συνέχεια από τη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών (Τ.Ε.Φ.ΑΑ.). Ασχολείται από τα παιδικά του χρόνια με τον αθλητισμό ενώ διακρίθηκε και Πανελληνιονίκης στην Ξιφασκία.

Από τα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη κοινωνική, πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολείται από το 2002.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2002 εκλέγεται πρώτος σε ψήφους Διαμερισματικός Σύμβουλος στο 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αθήνας, με το συνδυασμό «Αθήνα Αύριο» της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία και του εμπιστεύτηκε τη θέση του Προέδρου του 1ου Διαμερίσματος από το 2002 μέχρι το 2006 έχοντας υπ’ ευθύνη του την προετοιμασία του κέντρου της πόλης για την υποδοχή χιλιάδων επισκεπτών στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέγεται τρίτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, με το συνδυασμό «Αθήνα, πόλη της ζωής μας» του Νικήτα Κακλαμάνη. Από το 2006 έως το 2007 υπήρξε Υπεύθυνος Σχολικής Μέριμνας του Δήμου Αθηναίων και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ασφαλειών του Δήμου και από το 2007 μέχρι το 2010, ορίστηκε και διατέλεσε Αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τη Διεύθυνση Πολεοδομίας και τη Διεύθυνση Σχεδίου Πόλεως. Στη διάρκεια της θητείας του πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για την Αθήνα. Το 2010 υπήρξε τρίτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος. Από το 2014 είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Τακτικό Μέλος στην Οικονομική Επιτροπή.

Είναι ενεργό μέλος στο Εμπορικό Επιμελητήριο, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και συμμετέχει σε εξωραϊστικούς συλλόγους.