Τρ. Απρ 30th, 2024

Μπακογιάννης: H Αθήνα να γίνει μια δημοκρατική πόλη- Με φωτισμό, ασφάλεια, καθαριότητα, προσβασιμότητα για όλους

Το σχεδιασμό  του για μια Αθήνα φωτεινή, προσβάσιμη , καθαρή και ασφαλή, μια πόλη δημοκρατική για όλους, περιέγραψε ο Κώστας  Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα newsit.gr και τον δημοσιογράφο Αιμίλιο Περδικάρη

«Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να γίνει η Αθήνα μία δημοκρατική πόλη. Δεν μιλάω θεωρητικά και αφηρημένα ,δεν έχει κανένα νόημα αυτό. Γιατί η δημοκρατία μας κρίνεται στην πράξη. Μία δημοκρατική πόλη είναι μία πόλη όπου δεν βασιλεύει το σκοτάδι. Είναι μια πόλη φωτεινή που δεν φοβόμαστε για τα παιδιά μας αλλά  μπορούμε να κυκλοφορήσουμε ελεύθερα στο δρόμο», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.

Και πρόσθεσε : «Δημοκρατική πόλη είναι μια πόλη όπου υπάρχει προσβασιμότητα, οπού  μπορεί ο ηλικιωμένος να περπατήσει στο πεζοδρόμιο, όπου δεν  χρειάζεται ένας ανάπηρος να δώσει μάχη για να πάει από το σπίτι του στην δουλειά του. Μια πόλη με δημόσιο χώρο που θέλεις και μπορείς να τον ζεις».

Ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά  ότι τα τελευταία 15 χρόνια έχουν φύγει από την Αθήνα δύο στους πέντε μόνιμους κατοίκους . «Έχουμε μια εγκατάλειψη της Αθήνας, μια παραίτηση. Δεν μπορούμε να συμφιλιωθούμε με αυτήν», επισήμανε.

Ενόψει της ανακοίνωσης των υποψηφίων δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων, δήλωσε ότι η προσπάθειά του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά»  είναι αυτοδιοικητική: «Αυτό σημαίνει ότι  θα δείτε μία παράταξη η οποία θα έχει όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Με ανθρώπους από  διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες που όμως όλοι έχουμε ένα κοινό προορισμό: Να ανεβάσουμε την πόλη ψηλότερα».