Δε. Απρ 29th, 2024

Σε δυσχερή θέση ο Γερουλάνος μετά και τη συμπόρευση Μπακογιάννη – Τεντόμα

Σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση έχει βρεθεί ο υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος μετά από αλλεπάλληλους εσφαλμένους χειρισμούς στην προεκλογική του εκστρατεία.

Σε αυτούς έρχεται να προστεθεί και η σημερινή απόφαση του επικεφαλής της πρωτοβουλίας πολιτών «Η Αθήνα είμαστε εμείς» Χρήστου Τεντόμα, να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τον δήμο Αθηναίων και να συμπορευθεί με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη.

Πλέον, ο Παύλος Γερουλάνος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, μετά και τα απανωτά φάουλ στην προεκλογική του εκστρατεία που φαίνεται να του στοιχίζουν ακριβά σε δημοτικότητα και ποσοστά, όπως για παράδειγμα η πρόσφατη δήλωσή του ότι είναι πιο κοντά ιδεολογικά με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο απ’ ό,τι με τον κ. Μπακογιάννη. Μια δήλωση που έγινε υπό το βάρος του άγχους για τις συμμαχίες στο δεύτερο γύρο των εκλογών, μη υπολογίζοντας ότι θα πρέπει πρώτα να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δηλώσεις του Παύλου Γερουλάνου έχουν οδηγήσει σε αποσυσπείρωση του στελεχιακού δυναμικού του Κινήματος Αλλαγής στην Ά Αθήνας, αλλά και της εκλογικής βάσης του κόμματος, που σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις, τοποθετείται στο αντιΣΥΡΙΖΑ Μέτωπο.

Οι δηλώσεις Γερουλάνου προκάλεσαν τη δυσφορία του Κινήματος Αλλαγής ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, πυρά και μανία είναι και πολλά «πράσινα» στελέχη, λέγοντας σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες ότι στην περίπτωση που υπάρξουν ανάλογες δηλώσεις θα αποσύρουν την στήριξή τους.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ φαίνεται όμως να χάνει και τους κεντρώους ψηφοφόρους στους οποίους είχε επενδύσει πολλά, με αφορμή τις δηλώσεις του για το θέμα της ιδωτικοποίησης στην αποκομιδή των σκουπιδιών, λέγοντας ότι  είναι  η λάθος λύση στο λάθος πρόβλημα. «Με τη στάση του στέλνει όλους τους Κεντρώους ψηφοφόρους του κόμματος προς τον Κώστα Μπακογιάννη», σημειώνουν με νόημα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ο νοών νοείτω είναι το μήνυμα που στέλνουν στον Παύλο Γερουλάνο.