Πα. Μαρ 29th, 2024

Ο Μπακογιάννης προσκαλεί Γερουλάνο και Ηλιόπουλο σε κοινό αγώνα κατά της μάστιγας των ναρκωτικών

 

Να προσκαλέσουν όλους εκείνους που δίνουν χρόνια τώρα την μάχη εναντίον της μάστιγας των ναρκωτικών προκειμένου να τους ακούσουν και στη συνέχεια  να διαμορφώσουν από κοινού ένα αποτελεσματικό σχέδιο που δεν έχει καταρτίσει ως τώρα η Πολιτεία, προτείνει ο Κώστας Μπακογιάννης με επιστολή του προς τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Παύλο Γερουλάνο που κοινοποίησε και στον συνυποψήφιο τους  Νικο Σοφιανό.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρει ότι το θέμα δεν προσφέρεται για επικοινωνιακή εκμετάλλευση  επισημαίνοντας ότι «η λογική των επιπόλαιων, αποσπασματικών και κενών περιεχομένου ενεργειών η οποία διακατέχει την κεντρική πολιτική ζωή, μας έχει οδηγήσει στην ντροπιαστική πραγματικότητα να είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης η οποία δεν διαθέτει εθνικό σχέδιο για τα ναρκωτικά».

Ο Κώστας Μπακογιάννης προτείνει αφού πρώτα οι υποψήφιοι ακούσουν όλα όσα έχουν να πουν οι πλέον αρμόδιοι, στη συνέχεια να συμφωνήσουν σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο θα φέρουν στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις αρχές Σεπτεμβρίου ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Η επιστολή του Κώστα Μπακογιάννη προς τον υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο και τον πρώην υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κύριε Ηλιόπουλε,
Αγαπητέ κύριε Γερουλάνε,

Επειδή πιστεύω ότι ο Δήμος Αθηναίων αξίζει τον καλύτερο εαυτό όλων μας, επιλέγω συνειδητά να μην αμφισβητώ την αγνότητα των προθέσεών σας και την ειλικρινή σας διάθεση για συνεννόηση και συνεργασία.

Ωστόσο, θα ήθελα να επισημάνω ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα τα οποία είναι τόσο σοβαρά, επειδή έχουν να κάνουν με την ίδια την ανθρώπινη ζωή, που δεν προσφέρονται για επικοινωνιακή εκμετάλλευση, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Διότι ακριβώς αυτή η λογική των επιπόλαιων, αποσπασματικών και κενών περιεχομένου ενεργειών, η οποία διακατέχει την κεντρική πολιτική ζωή, μας έχει οδηγήσει στην ντροπιαστική πραγματικότητα να είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης η οποία δεν διαθέτει εθνικό σχέδιο για τα ναρκωτικά.

Γνωρίζοντας ότι έχω την τιμή να απευθύνομαι σε έναν νυν και σε έναν πρώην υπουργό, επιτρέψτε μου να σας παρακαλέσω να λειτουργήσουμε διαφορετικά. Με ενσυναίσθηση και σεβασμό για να πετύχουμε ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Από κάτω προς τα πάνω.

Σας προτείνω λοιπόν να προσκαλέσουμε από κοινού όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εκείνους που όλα αυτά τα χρόνια, βιώνοντας την εγκατάλειψη του κεντρικού Κράτους και παλεύοντας μόνοι τους και κάτω από αντίξοες συνθήκες, δίνουν τη μάχη μέρα νύχτα στην Αθήνα.

Μεταξύ  άλλων, θα μπορούσαμε ενδεικτικά να καλέσουμε τους εξής:
ΟΚΑΝΑ
ΚΕΘΕΑ
Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή»
Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών
Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ
Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδας «Προμηθέας»
Δίκτυο Ομότιμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών
18 Άνω
Διογένης Διάλογος Πολιτικής για τα Ναρκωτικά
PRAKSIS
Πλατφόρμα ΜΚΟ για τις Ψυχοδραστικές Ουσίες
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά

Για να κάνουμε όλοι μαζί ένα βήμα προς μια διαφορετική νοοτροπία άσκησης πολιτικής και αύριο διοίκησης, ας δεσμευτούμε ότι εμείς δεν θα μιλήσουμε, αλλά μόνο θα ακούσουμε.

Μπορώ να σας βεβαιώσω, από προσωπική μου εμπειρία αντίστοιχης πρωτοβουλίας για τα ναρκωτικά που οργανώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα με τίτλο «Πολιτικές Μείωσης της Βλάβης στο Κέντρο της Αθήνας», ότι θα βγούμε όλοι σοφότεροι.

Για να μπορέσουμε μετά να κάνουμε μια συζήτηση με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ευαισθησία και σεβασμό στον πόνο και τη δυστυχία που μας υπερβαίνει όλους. Για να συμφωνήσουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο θα φέρουμε στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ας κάνουμε από κοινού την αρχή, όχι μόνο για να δώσουμε μια πραγματική λύση σε ένα σύνθετο πρόβλημα αλλά και για να φέρουμε μία νέα αντίληψη στο Δήμο της Αθήνας.

Κοινοποιώ την επιστολή και στον συνυποψήφιό μας κύριο Νίκο Σοφιανό, του οποίου γνωρίζω το ενδιαφέρον για όλα τα κοινωνικά θέματα της Αθήνας, ενώ παράλληλα διαθέτει σημαντική εμπειρία μέσα από την θητεία του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη.

Με εκτίμηση,

Κώστας Μπακογιάννης»