Σα. Απρ 27th, 2024

Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα – Δεν «τραβάει» η υποψηφιότητα Ρώρου

Ανεπαρκής χαρακτηρίζεται από τους έμπειρους της Αυτοδιοίκησης η υποψηφιότητα του Γιώργου Ρώρου για τον δήμο της Πάτρας, με αποτέλεσμα να επιστρατευθεί ξανά ο Πάνος Σκουρλέτης και να κατέβει μια βόλτα στην αχαϊκή πρωτεύουσα ως τονωτική ένεση, και μάλιστα λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή με το κυνήγι των «151».

Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί για τα κουκιά του στον δήμο Πάτρας, όπου δεν έχει καλές επιδόσεις.

Ούτε στην προηγούμενη αναμέτρηση, όταν επικεφαλής ήταν ο Κώστας Σπαρτινός, μπόρεσε να κάνει κάτι (σ.σ.: η παράταξη ΡΑΠ, της οποίας ήταν επικεφαλής, ήρθε τρίτη) ούτε τώρα διαγράφεται καλύτερη εξέλιξη με βάση τις μετρήσεις.

Στην Κουμουνδούρου φοβούνται το σενάριο μιας χειρότερης επίδοσης από την προηγούμενη, ενώ το σενάριο-θρίλερ θα ήταν ένα μονοψήφιο ποσοστό. Αν σκεφτεί κανείς ότι στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και ήταν στα πάνω του και είχε πολύ υψηλά ποσοστά στην Αχαΐα, δεν κατάφερε να κάνει κάτι στον Δήμο Πάτρας, η σημερινή κυβερνητική κατρακύλα κάθε άλλο παρά για καλύτερες επιδόσεις προδιαθέτει. Και δεν είναι μόνον αυτό.

Τόσα χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταφέρει να φτιάξουν αυτοδιοικητικά στελέχη που θα σηκώσουν το βάρος των εκλογικών αναμετρήσεων. Και αν ο Γιώργος Ρώρος στην Πάτρα είναι κάπως γνωστός, επειδή για χρόνια είναι πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, σε άλλους δήμους δεν υπάρχει κανείς και το κόμμα προσκολλάται σε στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ., όπως έκανε και στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για να διασώσει το αυτοδιοικητικό του γόητρο.