Πα. Μαρ 29th, 2024

Έξαλλοι με τον Τσίπρα οι ΣΥΡΙΖαίοι της Θεσσαλονίκης – Εμφύλιος για τους νέους «αγαπημένους»

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η διαφαινόμενη ήττα του κυβερνώντος κόμματος στις επικείμενες εθνικές εκλογές θα έχει ως αποτέλεσμα νυν υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να παρακολουθούν τις εξελίξεις την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο από τον… καναπέ τους.

Στις κάλπες του Σεπτεμβρίου του 2015 το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα εξέλεξε 145 βουλευτές, ενώ σύμφωνα με τις δημοσκοπικές σφυγμομετρήσεις η κοινοβουλευτική δύναμή του θα περιοριστεί σε περίπου 80 έδρες, ως εκ τούτου σχεδόν το ήμισυ της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει αντιμέτωπο με την πολιτική εξαφάνιση.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της εκλογικής περιφέρειας της Α’ Θεσσαλονίκης, όπου τα σημερινά πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν να αντιμετωπίσουν τους «νεοεμφανιζόμενους αγαπημένους» του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα στην εν λόγω εκλογική περιφέρεια υποψήφιοι είναι εκ νέου ο πρ. υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο πρ. υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο πρ. Αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης, ο πρ. αναπλ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης και οι βουλευτές Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Αλέκος Τριανταφυλλίδης.

Οι προαναφερθέντες έχουν από τη μία να αντιμετωπίσουν τη μείωση της κοινοβουλευτικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε περίπτωση ήττας το κυβερνών κόμμα θα εκλέξει 3-4 βουλευτές  σε σχέση με τους 6 που εξέλεξε το 2015, και από την άλλη θα πρέπει να «παλέψουν» για την πολιτική τους επιβίωση απέναντι στις νέες «εισαγωγές» -με εντολή Τσίπρα- στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί γκρίνια για την εξόφθαλμη στήριξη που απολαμβάνουν υποψήφιοι βουλευτές πέριξ του προεδρικού περιβάλλοντος, δυσχεραίνοντας την εκλογή των νυν βουλευτών.

Ο λόγος για τις πρ. υπουργούς Κατερίνα Νοτοπούλου και Ελευθερία Χατζηγεωργίου, των οποίων οι υποψηφιότητες «σπρώχνονται» από υψηλά κλιμάκια της Κουμουνδούρου, αλλά και η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Χρήστου Γιαννούλη, τον οποίο στο εσωτερικό του κόμματος αποκαλούν «αγαπημένο» του πρωθυπουργού.

Την όλη «δύσκολη» κατάσταση της Θεσσαλονίκης οξύνουν οι υποψηφιότητες των νεοεισαχθέντων στον ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζουράρι και Γιάννη Σαρίδη.