Πα. Απρ 26th, 2024

Ο Τσίπρας ακύρωσε το ντιμπέιτ για τη Σύνοδο Κορυφής αλλά τελικά πάει… στην Κρήτη

Νέα κωλοτούμπα, όπως αυτή που έχει συνηθίσει τον ελληνικό λαό καθόλη τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας, έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με το ντιμπέιτ για τις επικείμενες εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, λίγες ημέρες μετά την συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής που ματαίωσε το debate των πολιτικών αρχηγών την 1η Ιουλίου αποδεικνύεται ότι αυτός που δεν ήθελε την ουσιαστική αντιπαράθεση με τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός – δια του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στη Διακομματική Επιτροπή κ. Νάσου Ηλιόπουλου – είχε ζητήσει την ματαίωση του debate την 1η Ιουλίου και την αναζήτηση μιας νέας ημερομηνίας – η οποία τελικά δεν στάθηκε δυνατή – επικαλούμενος την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες για τους νέους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των άλλων Ευρωπαϊκών Θεσμών.

Μάλιστα, μετά τη διακοπή των εργασιών του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι οποίες θα συνεχιστούν αύριο στις 11 το πρωί, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι αναχωρεί από τις Βρυξέλλες λόγω «ανελαστικών προεκλογικών» υποχρεώσεων και ότι στις συνομιλίες που θα συνεχιστούν αύριο στη Βελγική κυβέρνηση θα τον εκπροσωπήσει ο Ισπανός πρωθυπουργός. Η προεκλογική υποχρέωση δεν είναι άλλη από την ανοικτή ομιλία που θα πραγματοποιήσει σήμερα το βράδυ στο Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Επί της ουσίας ο πρωθυπουργός εγκαταλείπει μια μείζονος σημασίας για τη χώρα και την ΕΕ διαδικασία για να παραστεί σε μια αμιγώς κομματική εκδήλωση η οποία όλως τυχαίως θα πραγματοποιηθεί τελικά την ίδια ώρα και ημέρα που είχε αρχικά οριστεί η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών!

Πέραν, όμως, τούτου ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και το επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου, επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου για ρίξει τον «μουντζούρη» για την ματαίωση του debate, στο ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και βέβαια στον Κυριάκο Μητσοτάκη εκτοξεύοντας και τους γνωστούς μύδρους ότι κρύβονται, δεν επιθυμούν τον πολιτικό διάλογο αλλά τους μονολόγους κ.ο.κ. «Έχω την αίσθηση ότι πολιτικοί μου αντίπαλοι δεν επιδιώκουν την ουσιαστική αντιπαράθεση και επιμένουν σε παράλληλους μονολόγους» έλεγε ο πρωθυπουργός.