Πε. Ιούλ 25th, 2024

Ο κακός χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τους… μουσαφιραίους

Ο κακός χαµός επικρατεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόµµατος µετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, ενόψει των εθνικών εκλογών. Η διαφαινόµενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε στις επικείµενες κάλπες όξυνε την κατάσταση και ενέτεινε τις παρασκηνιακές διεργασίες, καθώς στην περίπτωση ήττας το κόµµα της Αριστεράς θα εκλέξει περίπου 75 βουλευτές, µε αποτέλεσµα µια πληθώρα, µέχρι στιγµής, πρωτοκλασάτων στελεχών να βρεθούν εκτός Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, όπως φάνηκε από τη διαµόρφωση των εκλογικών λιστών της Κουµουνδούρου, το βάρος ρίχνεται σε νέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στις ΠΑΣΟΚογενείς µεταγραφές του τελευταίου διαστήµατος, αλλά και στα στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝ.ΕΛ. Ως εκ τούτου, τα στελέχη που αποτέλεσαν την εµπροσθοφυλακή του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές του 2015 έρχονται σε δεύτερη µοίρα.

Και ενώ ο απερχόµενος πρωθυπουργός διατυµπάνιζε τον αέρα ανανέωσης που θα φέρουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συµµαχίας, αντ’ αυτού στις λίστες συµµετέχουν µεταξύ άλλων οι Κατερίνα Παπακώστα, Τέρενς Κουίκ, Κώστας Ζουράρις, Σπύρος ∆ανέλλης, Θάνος Μωραΐτης, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Βασίλης Κόκκαλης. Επίσης, ξεχωρίζει στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ για τη Β’ Πειραιώς το όνοµα του άλλοτε υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση, ενώ στον ∆υτικό Τοµέα της Αθήνας οι ψηφοφόροι θα πάρουν στα χέρια τους ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ µε το όνοµα του πρώην βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Από την πρώτη γραµµή του Αλέξη Τσίπρα δεν απουσιάζει επίσης ο επικεφαλής της ∆ΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος µετά την υπουργοποίησή του από τον πρωθυπουργό κατέρχεται στη µάχη του σταυρού στον Νότιο Τοµέα της Β’ Αθηνών. Επιπλέον, από τη «φαρέτρα» του Αλέξη Τσίπρα δεν λείπουν οι… «άχαστοι». Ο λόγος για την Κατερίνα Νοτοπούλου, που τερµάτισε τέταρτη στην κούρσα της Θεσσαλονίκης, ο Χρήστος Γιαννούλης, που απέσπασε 11% στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και, φυσικά, ο ειδικός στις δηµοσκοπήσεις του Μαΐου, Χριστόφορος Βερναρδάκης.