Πα. Μαρ 29th, 2024

Οι Κρητικοί στα Σφακιά «μαύρισαν» τον Πολάκη

Τον Παύλο Πολάκη «μαύρισαν» οι Κρητικοί στην έδρα του. Ο λόγος για τον διάδοχό του στον δήμο Σφακίων, Γιάννη Ζερβό, που έχασε από την πρώτη μάλιστα Κυριακή.

Οι συμπατριώτες του «αψύ Σφακιανού» έδειξαν ότι δεν ενθουσιάζονται με τις επιλογές του, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς το πρόσωπό του.

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απέτυχε να κρατήσει ενωμένο τον δημοτικό συνδυασμό, με τον οποίο είχε εκλεγεί ο ίδιος δήμαρχος το 2014 με μεγάλο ποσοστό, με αποτέλεσμα κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιδόδου να έχει εξελιχθεί σε μέρος του… «εμφυλίου» μεταξύ των παλιών συνεργατών του. Από την μία πλευρά ήταν ο απερχόμενος πλέον δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός που είχε διαδεχθεί τον κ. Πολάκη (μετά την εκλογή του στην Βουλή) στον δημαρχιακό θώκο το 2015 και από την άλλη ο πρώτος σε ψήφους το 2014 δημοτικός σύμβουλος και μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος, Μανούσος Χιωτάκης.

Ο κ. Πολάκης έδειξε να στηρίζει στην συγκεκριμένη διαμάχη τον πρώτο, με τον δεύτερο να δηλώνει σε συνέντευξή του ότι ο κ. Πολάκης προσπάθησε να τον αποτρέψει αλλά δεν τα κατάφερε. «Εμένα δύο φορές μου είπε να μην κατέβω.

Ο λόγος ήταν για να μην χαλάσει η παράταξη. Αποφάσισα να κατέβω. Τώρα το τι σκέπτεται ο κ. Πολάκης δεν το ξέρω. Ενδείξεις ότι με υποστηρίζει δεν έχω», είχε αναφέρει προεκλογικά στα Χανιώτικα Νέα ο κ. Χιωτάκης. Χθές, ο ίδιος κέρδισε κατά κράτος τον κ. Ζέρβο, με ποσοστό μάλιστα ιδιαίτερα υψηλό, 56,8%, με τον στενό συνεργάτη του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη να καταγράφει μια μεγάλη ήττα εντός έδρας…