Σα. Απρ 20th, 2024

«Φυλλορροεί» η παράταξη Παυλή στον δήμο Τρίπολης λόγω συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Τον «ασκό του Αιόλου» στο εσωτερικό του συνδυασµού του άνοιξε η απόφαση του προερχόµενου από το ΠΑΣΟΚ, δηµάρχου Τρίπολης, ∆ηµήτρη Παυλή, να συµπορευθεί µε τον γραµµατέα της Νοµαρχιακής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσο Παπαζαχαρία , στις επικείµενες αυτοδιοικητικές εκλογές για τον δήµο της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Παρά τις απεγνωσµένες προσπάθειές του το προηγούµενο διάστηµα να «αποτινάξει» τη στήριξη του κυβερνώντος κόµµατος από την υποψηφιότητά του, προκειµένου να καταπραΰνει τη θύελλα αντιδράσεων από κορυφαία στελέχη της παράταξής του, φαίνεται ότι µετά τη συµµαχία του µε τον επικεφαλής του συνδυασµού «Προοδευτική Ενότητα για τον ∆ήµο Τρίπολης» οι µάσκες έπεσαν και ο δήµαρχος Τρίπολης έχει βρεθεί σε δεινή θέση.

Από τη µία πλευρά προσπαθεί να µαζέψει τα δυσαρεστηµένα «πράσινα» στελέχη της οµάδας του που «βρίσκονται στα κάγκελα» µε την επιλογή του και να εξοµαλύνει τις φθαρµένες σχέσεις του µε την κεντρική διοίκηση της Χαριλάου Τρικούπη και από την άλλη επιδιώκει να µη δυσαρεστήσει τους νέους του… φίλους στην Κουµουνδούρου. Το αποτέλεσµα; Αρκετοί από τους µέχρι πρότινος στενούς συνεργάτες του, όπως ο Γιώργος Θεοδωρακόπουλος και ο Φώτης Παπούλιας, να τον εγκαταλείψουν.

Αλλοι, πάλι, του συνδυασµού του κ. Παυλή αναζητούν πολιτική στέγη σε άλλες δηµοτικές παρατάξεις για τον δήµο, µε ερείσµατα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και συγκεκριµένα στους συνδυασµούς του ιατρού και επικεφαλής της ελάσσονος µειοψηφίας του δήµου, Κώστα Τζιούµη, του προερχόµενου από την παράταξη Παυλή, ανεξάρτητου -πλέον- δηµοτικού συµβούλου, ∆ηµήτρη Βόσνου, και του δηµοτικού συµβούλου Νίκου Τσιαµούλου, γεγονός που δηµιουργεί προβληµατισµό στο επιτελείο του νυν δηµάρχου.

Ο κερδισµένος της υπόθεσης; Αναµφισβήτητα ο πρώην δήµαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σµυρνιώτης ο οποίος κατέρχεται στις επικείµενες αυτοδιοικητικές εκλογές για τον δήµο της Αρκαδίας µε τη στήριξη της Νέας ∆ηµοκρατίας, ως η µοναδική κεντροδεξιά υποψηφιότητα, συσπειρώνοντας γύρω του σύσσωµη τη «γαλάζια» πτέρυγα