Στο ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού ο πρόεδρος της «Κοινωνίας Αξιών»

Την υποψηφιότητα του Στέλιου Φενέκου, Υποναυάρχου ε.α. και Προέδρου της «Κοινωνίας Αξιών» στις ευρωεκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Eκτός της μακροχρόνιας θαλάσσιας υπηρεσίας του στον Στόλο, ο Στέλιος Φενέκος διετέλεσε Διοικητής Κλάδου και μεγάλων διοικήσεων στο ΓΕΝ και ΓΕΕΘΑ. Εκπροσώπησε επί μακρόν τη χώρα μας στο διεθνές περιβάλλον, στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. Έχει σπουδάσει Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική (Ελλάδα), Εξωτερική Πολιτική, Στρατηγική και Λήψη Αποφάσεων (ΗΠΑ), χειρισμό κρίσεων (Αγγλία). Υπήρξε επίσης γνωστός αθλητής του μπάσκετ (Παναθηναϊκό, Σπόρτιγκ, Μαρούσι, Λάρισα, Μίλωνα). Διετέλεσε Πρόεδρος στον αθλητικό σύλλογο Α.Ο. Σπόρτιγκ.

Ο λόγος που κατέρχεται στις εκλογές συνοψίζεται στην φράση: «Σκέψου ευρωπαϊκά και δράσε για την Ελλάδα».

Όπως υποστηρίζει: Για να ανταποκριθούν οι Ευρωπαϊκές χώρες στις εξωτερικές απειλές, στις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στα σύνορα της Ε.Ε, στα μεταναστευτικά ρεύματα και στον σκληρό εμπορικό ανταγωνισμό με ΗΠΑ, Κίνα και τις ανερχόμενες ασιατικές δυνάμεις, και για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος, χρειάζεται να είναι ενωμένες.

Ο Στέλιος Φενέκος υποστηρίζει επίσης ότι η ενεργειακή ένωση της Ευρώπης θα συμβάλλει σημαντικά στην ισχυροποίηση της και θα είναι προς το συμφέρον της χώρας μας, δεδομένης και της προσπάθειας που καταβάλει η Ελλάδα και η Κύπρος για την εκμετάλλευση των ορυκτών ενεργειακών αποθεμάτων τους, προς όφελος των ενεργειακών αναγκών της Ε.Ε και της μείωσης της εξάρτησης από τα ρωσικά κοιτάσματα.

Χαιρετίζοντας την υποψηφιότητα του Στέλιου Φενέκου, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι σηματοδοτεί τη συνεργασία που επιδιώκει το Ποτάμι με προοδευτικές κινήσεις και κινήματα που υποστηρίζουν τις σύγχρονες ευρωπαϊκές αξίες και έχουν το σθένος να αντιμάχονται τον λαϊκισμό και τον συντηρητισμό.