Ο Σταμάτης Χαλβατζής υποψήφιος δήμαρχος Θηβαίων

Με στίχους τέσσερις του Νίκου Καζαντζάκη ξεκίνησε την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για το δήμο Θηβαίων, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Σταμάτης Χαλβατζής.

Δείτε την ανακοίνωσή του:

“Ν’αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, μοναχός μου
Θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω”

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες του Δήμου Θηβαίων

Έστω και με μια δόση υπερβολής, ο μεγάλος Έλληνας συγγραφέας, βάζει το πλαίσιο, που πρέπει να κινηθεί ο κάθε ελεύθερος άνθρωπος, προκειμένου να είναι χρήσιμος για την κοινωνία, στο σύντομο πέρασμά του από τη ζωή. Οριοθετώντας δε ακόμη περισσότερο αυτή την πορεία ζωής, μας προειδοποιεί ότι “ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος”.
Με αυτό το αίσθημα ευθύνης και σε αυτό το δρόμο πορεύομαι μέχρι σήμερα και έτσι θα συνεχίσω. Ο στόχος ένας και μοναδικός. Να είμαι χρήσιμος για τον συνάνθρωπο και για την κοινωνία. Επειδή δεν υπάρχουν προσωπικά κίνητρα και υστερόβουλες σκέψεις, οι δυσκολίες και τα εμπόδια της ανηφορικής αυτής πορείας δεν με απογοητεύουν, αντιθέτως με δυναμώνουν και με κάνουν πιο δημιουργικό.
Αυτή η “πορεία ευθύνης” δεν είναι μοναχική. Υπάρχουν συνοδοιπόροι εμφανείς και αφανείς, οι οποίοι διαπνέονται από τις ίδιες αρχές, αξίες και στόχους. Μαζί δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη στα κοινά του Δήμου μας, για την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και τη διασφάλιση κανόνων δικαίου και ισότητας για όλους.
Το όραμα μας για το Δήμο Θηβαίων:
 αξιοκρατική αντίληψη στη διαχείριση της εξουσίας
 υιοθέτηση νέων τεχνολογιών για την αμεσότερη εξυπηρέτηση του πολίτη και ενίσχυση του ρόλου των Τοπικών Κοινοτήτων
 αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στα πλαίσια της καθημερινότητας
 ενίσχυση των κοινωνικών δομών, της απασχόλησης και της εθελοντικής προσφοράς, θεσπίζοντας κανόνες και κίνητρα συμμετοχής
 δημιουργία υποδομών πρόσβασης σε ΑΜΕΑ
 στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής μέσω προγραμμάτων προβολής και προώθησης των τοπικών προϊόντων στις αγορές ενδιαφέροντος
 ανάδειξη και αξιοποίηση της τεράστιας αρχαιολογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, που από μόνη της καθιστά το Δήμο μας μοναδικό σε πανελλήνιο αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο
 διαμόρφωση στρατηγικής, σε συνεργασία με τους επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς, για την προώθηση της Τουριστικής προβολής του Δήμου μας, με στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας
Με αυτές τις σκέψεις και εφόδιο την μέχρι σήμερα παρουσία μου στα κοινά, έχοντας αποκομίσει εμπειρίες, γνώση των προβλημάτων αλλά και των δυνατοτήτων του Δήμου μας, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για Δήμαρχος, στο Δήμο Θηβαίων.
Δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε αλλαγές, ανατροπές και υπερβάσεις, όταν εμείς οι ίδιοι δεν συμμετέχουμε. Σας ζητώ να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, πέρα και έξω από πολιτικές και κομματικές αγκυλώσεις, για να αλλάξουμε όλοι μαζί αυτά που μας πληγώνουν και να διεκδικήσουμε αυτά που θα μας κάνουν υπερήφανους.

Στόχος η πρόοδος και η ανάπτυξη. Οδηγός μας η κοινωνία.