Τε. Απρ 24th, 2024

Νίκος Ταχιάος: Συνεργασία με όλους εκτός από λαϊκιστές και ακραίους

Η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, με πρώτο μέλημα την καθαριότητα, αποτελεί βασική προτεραιότητα, όπως δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FΜ”. Πρόσθεσε πως δεν έχει μιλήσει “για ιδιωτικοποίηση στην καθαριότητα, όπως το αποδίδουν”, συμπλήρωσε πως “πονάει τη Θεσσαλονίκη”, ενώ εμφανίστηκε έτοιμος να συνεργαστεί με όλους “εκτός από λαϊκιστές και ακραίους”.

Αναλυτικότερα, ερωτηθείς πώς θα χαρακτήριζε ο ίδιος τον Νίκο Ταχιάο απάντησε: «Ο πιο σημαντικός χαρακτηρισμός είναι “Θεσσαλονικιός”. Πονάω την πόλη, πονάω αυτό που ζω. Η Θεσσαλονίκη μ’ αφορά, είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου».

Παραδέχτηκε πως νιώθει ευθύνη ως εκλεκτός της ΝΔ στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές: “Μου προκαλεί ευθύνη έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη, της ΝΔ που μ’ επέλεξε, και έναντι της πόλης”. Συμπλήρωσε πως “το ψηφοδέλτιο δεν θα είναι μόνο με ανθρώπους της ΝΔ. Νομίζω πως μπορώ να απευθυνθώ σε κόσμο ευρύτερο, που φτάνει μέχρι τα όρια της Αριστεράς”.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών, εξαιρουμένων απόψεων που θεωρεί πως “είναι λαϊκιστικές και ακραίες. Το πολιτικό περιεχόμενο που έδωσε ο πρωθυπουργός στη μάχη των δημοτικών εκλογών με απομακρύνει από την υποψηφιότητα της κ.Νοτοπούλου, την οποία εκτιμώ, διότι είναι νέος άνθρωπος και έχει ενδιαφέρον να ασχοληθεί με τα κοινά”. Πρόσθεσε δε ότι είναι μακριά και “από λαϊκιστικές απόψεις που αγγίζουν τα όρια της Δεξιάς”.

Για τις πολλές υποψηφιότητες από τον χώρο της κεντροδεξιάς και εάν τον απασχολούν ο κ.Ταχιάος είπε: “Δεν είναι δυνατόν να με αφήνουν ανέγγιχτο. Προτεραιότητα μου όμως, είναι να προβάλλω τη δική μου υποψηφιότητα, το πολιτικό περιεχόμενο, να ετοιμάσω το δικό μου πρόγραμμα”.

Για τη Θεσσαλονίκη είπε χαρακτηριστικά πως “είναι μια πόλη που μπορεί να αναπτυχθεί ως περιφερειακή δύναμη” και δήλωσε πως πρώτο μέλημα του “θα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας. Τα σκουπίδια είναι προτεραιότητα”.

“Δεν έχω μιλήσει για ιδιωτικοποίηση (στην καθαριότητα) όπως το αποδίδουν. Έχω πει ότι υπάρχουν κομμάτια της καθαριότητας τα οποία θεωρώ ότι μπορούν να δοθούν στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό δεν είναι ιδιωτικοποίηση. Δεν σημαίνει ότι θα περάσει σε ιδιώτη το σύνολο της καθαριότητας. Ο δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να έχει δική του υπηρεσία καθαριότητας. Δεν θα γίνει καμία απόλυση, δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στους απασχολούμενους, όμως υπάρχουν κενά που μπορεί να αναπληρώσει ο ιδιωτικός τομέας. Χρειάζεται σοβαρούς διαγωνισμούς και σοβαρές συμβάσεις” είπε.

Παράλληλα διευκρίνισε πως εφόσον εκλεγεί “κουμάντο στον δήμο θα κάνει ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο, όχι συνδικάτα, ομάδες και μηχανισμοί. Δεν πρόκειται να ανεχτώ τέτοια φαινόμενα”.

Με αφορμή το έργο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, ο κ.Ταχιάος υποστήριξε πως “εάν έχεις ένα όραμα, μπορείς να βρεις χρήματα για μεγάλα έργα. Ξεκινάς από τη μελέτη και τον στόχο”. Ερωτηθείς εάν τον προβληματίζει “σύνδεση” με προηγούμενους δημάρχους είπε: “Ο κάθε άνθρωπος έχει ένα παρελθόν και ένα μέλλον. Ήμουν παιδί 24 ετών όταν εξελέγην με τον Κούβελα, άλλος μεγαλώνοντας με τον Κοσμόπουλο, άλλος με τον Παπαγεωργόπουλο. Η σκέψη μου εξελίχτηκε. Όμως σε όλες τις περιόδους έχω αποδείξει ότι διατηρούσα την αυτονομία μου. Κανένας δεν μπορεί να με ταυτίσει με άλλα πρόσωπα”.