Πα. Μαρ 29th, 2024

Παρουσίασε τον συνδυασμό του ο Αντώνης Γραβάνης για τον δήμο Κομοτηνής

Τους βασικούς άξονες του προγράμματός του για τον δήμο Κομοτηνής, παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Λέσχης Κομοτηναίων. Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα έθεσε τους πυλώνες της υποψηφιότητας του, τους άξονες δράσεις αλλά παρουσίασε και τους πρώτους είκοσι υποψήφιους του συνδιασμού του.

Θέλει τον δήμο Κομοτηνής πρωταγωνιστή και δεν φοβάται να συγκρουστεί «με οποιαδήποτε κυβέρνηση» όπως είπε χαρακτηριστικά. Ανέδειξε την διαρκή παρουσία του στην Κομοτηνή, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο Επιμελητήριο και στην καθημερινή δουλειά λέγοντας «δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής, είμαι όμως λάτρης της πολιτικής όταν φέρνει αποτελέσματα, λάτρης της δημοκρατίας και της μέγιστης δυνατής συναίνεσης». «Θέλω να προχωρήσω την εμπειρία μου προς όφελος των πολιτών», είπε σε άλλο σημείο του λόγου του, προτάσσοντας ότι θα δώσει καθημερινές μάχες με την «Σύμπραξη Προοπτικής», όπως ονομάζεται ο συνδυασμός του. Χαρακτήρισε την Κομοτηνή ως ένα πρότυπο πολυσυλλεκτικότητας αλλά και «κόμβο υπανάπτυξης και παθογενειών», με «μελανό σημείο την οικονομία της περιοχής μας».

Θα περπατήσει όλη την πόλη και όλους τους οικισμούς «να μιλήσουμε με όσο το δυνατό περισσότερους συμπολίτες μας από κοντά ή μέσω διαδικτύου. Κανείς δεν πρέπει να λείψει από την μάχη για τη νέα εποχή του δήμου Κομοτηνής» «Ο δήμαρχος αγωνίζεται, διεκδικεί, συγκρούεται, φέρει αποτελέσματα», είπε εξηγώντας ότι αυτό ακριβώς θα πράξει και ανέδειξε τις βασικές του αρχές, μεταξύ των οποίων και ένα αιχμηρό κατηγορώ ότι «ο δήμαρχος δεν πρέπει να είναι διαιχειριστής αποφάσεων, αλλά υπερασπιστής των δικαίων της πόλη του». «Ακούσαμε πρόσφατα ότι γνωρίζουμε τα προβλήματα του Δήμου», είπε σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στην πρόσφατη δήλωση του έτερου υποψηφίου δημάρχου Γ. Γκαράνη, για να πει «κι εμείς τα γνωρίζουμε» και να καταγγείλει έλλειψη υποδομών, πρασίνου, καθαριότητας, ασφάλειας, απουσία τουρισμού, νέων τεχνολογιών, τουριστικών υποδομών, εξωστρέφειας, κι άλλων. «Τα προβλήματα είναι πολλά και σύνθετα, σας ζητάμε να μας ψηφίσετε γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα αντιμετωπίσωουμε με συγκεκριμένη στρατηγική ανάπτυξης», είπε, δίνοντας το μήνυμά του «να φέρουμε ένα αναπτυξιακό σοκ που θα μας κάνει πρωταγωνιστές» και «με σύγχρονα εργαλεία να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας».

Το πρόγραμμά του, είπε, έχει συγκεκριμένους άξονες δράσεις: Πρώτον, αναβάθμιση και δημιουργία νέων δομών κοινωνικής στήριξης. Δεύτερον, βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Τρίτον, στήριξη του ΔΠΘ και διασύνδεσή του με την τοπική οικονομία και κοινωνία. Τέταρτον, ενίσχυση δραστηριοτήτων εξωστρέφειας και τουρισμού. Πέμπτον, στήριξη πρωτογενούς τομέα και εξαγωγών, μεταξύ άλλων. Κάλεσε όλους «να ψηφίσουν με θέρμη των συνδυασμό μας, να συνθέσουμε δυνάμεις, να συσπειρωθούμε στην μεγάλη ιδέα, πως με όραμα, σχέδιο, στρατηγική και σοβαρή δουλειά, μπορούμε να σηκώσουμε την Κομοτηνή ψηλά».

Τέλος παρουσίασε «συνδυασμό νίκης», όπως τον χαρακτήρισε, ήτοι τους 20 πρώτους εκλεκτούς του, ανθρώπους της αγοράς, της τοπικής αυτοδιοίκησης, με εμπειρία στον Δήμο Κομοτηνής αλλά και φρέσκα πρόσωπα.

Οι πρώτοι 20 υποψήφιοι του συνδυασμού «Σύμπραξη Προοπτικής»:

*Αμέτ Ερτζάν: Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος

*Θεοχαρίδης Γιώργος: Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός,Δημοτικός Σύμβουλος,

*Χασάν Χασάν: Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος

Αμπαρτζίδης Βασίλης: Γεωπόνος

Βαφειάδης Ανέστης: Οικονομολόγος, Πρόεδρος ΟΕΒΕΣ Ροδόπης

Βασιλειάδης Ιωάννης: Δημόσιος Υπάλληλος

Καταροπούλου-Χόη Ζάνα: Φαρμακοποιός

Κεπελής Γεώργιος: Συνταξιούχος ΟΤΕ

Κουτσογιάννη-Κρόκου Κρυσταλλία: Εκπαιδευτικός, Νομικός

Μάϊνας  Κωνσταντίνο: Ιατρός – Καρδιολόγος

Μεμέτ Μεχμέτ: Δικηγόρος

Ναβροζίδου Αθηνά: Πτυχιούχος Διεθνούς Εμπορίου

Ορτακτσείδου – Μαρτσά Έλενα: Εκπαιδευτικός, Επιχειρηματίας

Χασάν Ουγούρ: Εκπαιδευτικός

Παπαγεωργίου Μαρία: Εκπαιδευτικός

Παπακωσταντίνου Νίκος: Επιχειρηματίας

Μολά Χουσεϊν Αμέτ Ριντβάν: Ιατρός

Χαλήλ Ιβράμ Ρασήμ: Ιδιωτικός Υπάλληλος

Χατζή Ελένη: Εκπαιδευτικός

Χατζοπούλου Μαρία: Δικηγόρος

* Οι υποψήφιοι με αστερίσκο είναι νυν δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη “Εμείς η πόλη” της Φελίνας Καζάκου