Σα. Απρ 27th, 2024

Μπατσαρά: Πάμε για νίκη από την πρώτη Κυριακή

Την πρώτη συνέντευξη Τύπου ως υποψήφια δήμαρχος Βέροιας παραχώρησε σήμερα η πρώην βουλευτής της ΝΔ Γεωργία Μπατσαρά στο ξενοδοχείο Αιγές.

Η κα Μπατσαρά ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά της για τον δημαρχιακό θώκο της Βέροιας καθώς και τους βασικούς προγραμματικούς άξονες της παράταξής της έχοντας στο πλευρό της τους εκπαιδευτικούς Κλήμη Παπαδόπουλο και Δημήτρη Πυρινό, οι οποίοι θα κατέλθουν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό της στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το «παρών» στην συνέντευξη Τύπου της υποψήφιας δημάρχου Βέροιας έδωσαν μεταξύ άλλων η περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα, ο πρόεδρος ΝΟΔΕ Ημαθίας Παναγιώτης Παλπάνας, και ο πρώην βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Η υποψήφια δήμαρχος Βέροιας τόνισε μεταξύ άλλων ότι βασική της προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση και ανάδειξη του δήμου, ενώ σχετικά με την απόφασή της να κάνει «στροφή» στην Αυτοδιοίκηση α’ βαθμού δήλωσε ότι πάντα την γοήτευε ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως εγγύτερος στον πολίτη, ενώ έπειτα τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη πρόκληση, στην οποία δεν μπορούσε να αρνηθεί.

«Να γίνει η Βέροια ένας δήμος υπόδειγμα, καθαρός, όμορφος, λειτουργικός, με πάρκινγκ. Με λύση στα αδέσποτα και δημόσιες τουαλέτες στους τουριστικούς προορισμούς. Αυτός είναι ο στόχος. Με διάθεση και κουλτούρα συνεργασίας, όπως κάθε αυτοδιοικητικός πρέπει να είναι. Και με τον διάβολο θα συνεργαστούμε, αρκεί να πάει μπροστά ο δήμος» δήλωσε η Γεωργία Μπατσαρά.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπό ως υποψήφιας δημάρχου Βέροιας απάντησε ότι την τιμά η στήριξη του κόμματος ωστόσο ο συνδυασμός που θα σχηματίσει για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου θα είναι πολυσυλλεκτικός και δεν θα περιχαρακωθεί σε κομματικά στεγανά:

«Η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας είναι για το αξίωμα του δημάρχου, όχι για να γίνουμε στον δήμο ΝΟΔΕ ή άλλος κομματικός σχηματισμός. Θα λειτουργήσουμε για όλους τους πολίτες και με πνεύμα δικαίου. Με πρόγραμμα σύγχρονο και ρεαλιστικό, με στόχο την ευημερία, την πρόοδο και την ανάπτυξη».

Η κα Μπατσαρά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις φήμες που την θέλουν να ασκεί πιέσεις σε τοπικά στελέχη της ΝΔ ώστε να μην συμμετέχουν σε αντίπαλους συνδυασμούς:

«Προσωπικά ουδεμία πίεση άσκησα σε κανέναν. Συναντήθηκα με πρόσωπα της παράταξης. Τις προσωπικές επιλογές θα τις κρίνουν οι πολίτες. Όχι επειδή πήγαν αλλού, αλλά επειδή δεν είναι μαζί μας. Εμείς δεν πιέζουμε κανέναν. Όποιος θέλει είμαστε εδώ, το ψηφοδέλτιο στήνεται με νέα και αξιόλογα πρόσωπα. Ίσως μετά τον Ιανουάριο να μην έχουμε άλλες θέσεις…»

Ενώ επανέλαβε ότι η στήριξη της Πειραιώς στην υποψηφιότητά είναι αποτέλεσμα της εκτίμησης που χαίρει η ίδια και τα μέλη της παράταξής της από την ηγεσία του κόμματος, την οποία θα δικαιώσει με σαρωτική επικράτησή της στη μάχη της 26ης Μαΐου:

«Με στηρίζουν άπαντες στη Νέα Δημοκρατία. Και πάμε για πρωτιά και πρώτη Κυριακή! Θα σαρώσουμε τον δήμο. Τα παιδιά είναι αποφασισμένοι. Μεμονωμένοι πάντα πηγαίνουν άλλου. Δεν κατέβηκα για να διαλύσω γάμους, φιλίες ή κουμπαριές. Ξόδεψαν χρόνο και χρήμα για να πάρουν τη στήριξη, αλλά την πήρα εγώ. Τι να κάνουμε; Κι εγώ όμως θα απευθυνθώ σε στελέχη άλλων χώρων».

Τέλος η κα Μπατσαρά αναφέρθηκε περιεκτικά στις πρώτες ενέργειες που θα κάνει μετά την εκλογή της στον δήμο, δεσμευόμενη ότι θα παρουσιάσει αναλυτικά τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού της στο εγγύς μέλλον. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην πρόθεσή της για πλήρη έλεγχο και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του δήμου με στόχο μια αγαστή  συνεργασία της δημοτικής αρχής με τις δημοτικές υπηρεσίες και στη διεκπεραίωση της γέφυρας Κούσιου:

«Δεν τιμούν τη νυν και τις προηγούμενες αρχές η γέφυρα Κούσιου και το Σέλι Άνω Σέλι. Σχολείο ήθελαν οι αδελφοί Κούσιου. Προσωπικά θα πάρω τους φακέλους των έργων και θα τα τρέξω. Με θλίβει το θέμα της γέφυρας. Θα δώσουμε πολιτική λύση και οι ειδικοί την ειδική λύση»

Η υποψήφια της ΝΔ για τον δήμο Βέροιας ερωτώμενη για το αν υπάρχουν σκέψεις από την ομάδα της για αποχώρηση από την «κούρσα» των εκλογών αποκρίθηκε:

«Ούτε λέξη για παραίτηση. Δεν κάνουμε πίσω. Προχωράμε. Κάνουμε ψηφοδέλτιο. Θα επένδυε η ΝΔ σε έναν τελειωμένο όπως ελέγετο; Οι μέχρι τώρα εκρίθησαν. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε έργο»

Τέλος αναφερόμενη στη σημερινή δημοτική αρχή δήλωσε την εκτίμηση της στο πρόσωπο τον νυν δημάρχου, ωστόσο τόνισε ότι η πόλη χρειάζεται ανανέωση.