Πε. Απρ 25th, 2024

Αυτές είναι οι πρώτες γυναίκες που μπαίνουν στις «γαλάζιες» λίστες (ονόματα)

Με στόχο την στελεχιακή ανανέωση και την προώθηση περισσότερων γυναικών στην κεντρική πολιτική σκηνή, η ΝΔ επέλεξε 30 γυναικεία ονόματα απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα συμμετέχουν για πρώτη φόρα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ για στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Όπως είχε αναφέρει το kalpi19.gr, τα κριτήρια ένταξης τους στις «γαλάζιες» λίστες είναι η εμπειρία τους στην Αυτοδιοίκηση η στον επαγγελματικό τομέα που δραστηριοποιούνται.

Μπορεί να «πάγωσε» το θέμα αλλά σύντομα θα γινει η ανακοίνωση των 30 γυναικών, που διεκδικούν για πρώτη φορα μια θέση στο Κοινοβούλιο.

Όπως ειναι σε θέση να γνωρίζει το kalpi19.gr, το κύμα ανανέωσης με αέρα θηλυκό θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Ιωάννα Καλαντζάκου, αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η οποία θα κατέλθει ως υποψήφια βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας και την πολιτικό επιστήμονα Βάσω Κόλλια, η οποία θα ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για την Ανατολική Αττική. Υποψήφια βουλευτής στην Α’ Αθηνών αναμένεται να είναι η δικηγόρος Σοφία Νικολάου.

Στις «γαλάζιες» λίστες θα περιληφθούν επίσης η δικηγορος Αθηνά Σιαφαρίκα στην Λάρισα, η Κατερίνα Πατσογιάννη στην Μαγνησία, καθώς και η δικηγόρος Σοφία Τόλια στην Καρδίτσα.