Σα. Απρ 20th, 2024

Στο «Ευρωπαϊκό Δίκτυο πόλεων του Στρασβούργου» ο πολιτευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Χαλιορής

Συνεδρίασε την Τρίτη το «Ευρωπαϊκό Δίκτυο πόλεων του Στρασβούργου», θεσμός ο οποίος  δημιουργήθηκε το 2003 παράλληλα με την μεγάλη διεύρυνση της ΕΕ προς την κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Τα όρια δραστηριότητας του δικτύου πλέον ξεπερνάνε τα σύνορα της ΕΕ και στοχεύουν στην προώθηση της Ευρώπης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών κεκτημένων.

 

Βασικός στόχος του «Ευρωπαϊκού Δικτύου πόλεων του Στρασβούργου» είναι να προωθήσει τις αξίες της Ευρώπης σε τοπικό επίπεδο και να ενισχύσει τον διάλογο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και να ενισχύσει τις καλές πρακτικές σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη ευρωπαϊκή ήπειρο γι’ αυτο και συνεργάζεται πολύ στενά με το Συμβούλιο της Ευρώπης και το κογκρέσο των ευρωπαϊκών περιφερειών.

 

Στην συνεδρίαση του «Ευρωπαϊκού Δικτύου πόλεων του Στρασβούργου», η οποία πραγματοποιήθηκε στο επιβλητικό δημαρχιακό Μέγαρο Στρασβούργου, έδωσαν το «παρών» ο πολιτευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Χαλιορής και ο δήμαρχος Δωρίδος, Γιώργος Καπεντζώνης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης οι δήμαρχοι Λέρου, Ορεστιάδας, Νισύρου και αντιπροσωπείες από την Ίο, Αθήνα, Σύμη, Ρόδο, Ναύπλιο, Ηράκλειο και φυσικά ο δήμαρχος Δωρίδος κ.Γιώργος Καπεντζώνης.