Τε. Απρ 24th, 2024

Δήλωση στήριξης Στυλιανίδη για την υποψηφιότητα Μέτιου – Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση

Συνέντευξη παραχώρησε ο π. υπουργός της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2, κατά την οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σημειώνουμε ότι με απόφαση της ΝΔ, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματος στον δρόμο προς τις κάλπες του Μαΐου, καθώς αποτελεί άριστο γνώστη της ανθρωπογεωγραφίας της Ροδόπης.

Ο π. υπουργός της ΝΔ αναφέρθηκε στην επιλογή του κόμματος να στηρίξει τον νυν περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, τονίζοντας ότι η παράταξη πρέπει να προχωρήσει στις εκλογές του Μαΐου με ενιαία φωνή και να συνταχθεί στο πλευρό του «εκλεκτού» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αναφορικά με τους «αντάρτες» της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης δήλωσε ότι παρά τις διαφωνίες σημασία έχει να δείχνει κανείς τον απαιτούμενο σεβασμό στις αποφάσεις του κόμματος, ώστε να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα για την περιφέρεια: «Όλοι οι βουλευτές και οι υποψήφιοι βουλευτές της Περιφέρεια,ς προσπαθούμε να συμβάλλουμε ώστε η παράταξη να έχει ενιαία φωνή. Βεβαίως η επιλογή δεν ήταν απολύτως του καθενός, ήταν μία επιλογή η οποία διαμορφώθηκε τελικώς από την ηγεσία του κόμματος.

Όπως λοιπόν είχαμε δεσμευθεί, δημόσια δηλώσαμε ότι στηρίζουμε αυτή την επιλογή. Λυπάμαι πάρα πολύ που εμφανίζουμε αυτή την εικόνα στην Περιφέρεια, με τόσες υποψηφιότητες και μάλιστα τόσο αξιόλογων ανθρώπων, που ανήκουν ιδεολογικά και πολιτικά στον χώρο μας.»

Τέλος πρόσθεσε: «Θα ευχόμουν, θα ήλπιζα, όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι που εκφράζουν την φιλοδοξία να ηγηθούν, να είναι όλοι μαζί ενωμένοι, για να έχουμε και ένα θετικό αποτέλεσμα. Όφειλα να πω πολλά πράγματα που πιστεύω πιο πριν και το έκανα στο κόμμα μου. Δεν έχει σημασία ποιος διαφωνεί και ποιος συμφωνεί. Σημασία έχει να δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στις αποφάσεις του κόμματος»

Ο κ. Στυλιανίδης επίσης στο πλαίσιο της γενικότερης κινητικότητας που αναπτύσσει στην περιοχή με φόντο την άκρως εκλογική χρονιά που διανύουμε παρευρέθηκε σε συγκέντρωση κατοίκων του δήμου Ιάσμου, το περασμένο Σάββατο.

Στην ομιλία του υπενθύμισε στους πολίτες του Ιάσμου τα έργα οποία ολοκληρώθηκαν επί των ημερών του σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, όπως  καινούργια σχολεία, η συντήρηση παλιών κτιρίων, το οδικό δίκτυο, ο κόμβος της Εγνατίας, η ολοκλήρωση της εκκρεμούς από το 1963 μελέτης του φράγματος κ.α, τα οποία είχαν στο επίκεντρο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ροδόπης, ενώ όπως ανέφερε στη συνέχεια η κυβέρνηση που ακολούθησε εγκατέλειψε την περιοχή κάνοντας δραματικά λάθη στον Ίασμο που στην πορεία εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη την Ροδόπη.

Σε αυστηρό τόνο στην συνέχεια, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την επιβολή σκληρής φορολογίας υπονομύει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας: «Χάνουμε την περιουσία που με κόπο απέκτησαν οι γονείς και οι παππούδες μας. Οι αντικειμενικές αξίες των σπιτιών σας συχνά προσεγγίζουν τα κόστη των μεγάλων αστικών κέντρων(το σπίτι του Ιάσμου ίδια αξία με το Κολωνάκι στην Αθήνα ή το Πανόραμα στη Θεσσαλονίκη), με συνέπεια να επιβάλλεται εξουθενωτικός ΕΝΦΙΑ από αυτούς που έλεγαν ότι θα τον καταργήσουν.»

Και πρόσθεσε: «Αυτό είναι ένα διαρκές έγκλημα που συντελείται καθημερινά και αθόρυβα σε βάρος των Ελλήνων της Θράκης, αλλά και όλης της ελληνικής περιφέρειας. Απλά δεν το έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει, ότι μας τελειώνουν με κεφαλικούς φόρους, που καθημερινά σκοτώνουν την ύπαιθρο και αυξάνουν την απόσταση φτωχών και πλουσίων, εκτελώντας τη μεσαία τάξη και μαζί τους παραγωγικούς αγρότες που κράτησαν όρθια τη Ροδόπη μας.»