Πε. Μαρ 28th, 2024

Ο Λαμπρόπουλος «αδειάζει» Τατούλη για σενάρια περί εκβιασμών

Την απάντησή του έδωσε ο π. βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λαμπρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BestTV, σχετικά με τους ισχυρισμούς του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ότι ο κ. Λαμπρόπουλος προέβη σε ανοιχτή στήριξη στον Παναγιώτη Νίκα, έπειτα από εκβιασμό που δέχθηκε από στελέχη της Πειραιώς.

Υπενθυμίζουμε ότι αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση στήριξης της ΝΔ στην υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα για την περιφέρεια Πελοποννήσου,γραπτή ανακοίνωση υποστήριξης στον «εκλεκτό» του Κυριάκου Μητσοτάκη εξέδωσε ο κ. Λαμπρόπουλος επισημαίνοντας την μακρόχρονη αυτοδιοικητική εμεπειρία του Παναγιώτη Νίκα, το αξιόλογο έργο που παρέδωσε ως δήμαρχος Καλαμάτας και το εξαίρετο πολιτικό του ήθος.

Λίγο αργότερα ο κ. Τατούλης φανερά ενοχλημένος από το γεγονός ότι ένα σημαντικό στέλεχος της ΝΔ με σπουδαία επιρροή στην τοπική κοινωνία, όπως ο κ. Λαμπρόπουλος, τάχθηκε στο«πλευρό» του πολιτικού του αντιπάλου έκανε την εξής δήλωση: «Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος ήταν, είναι και θα παραμείνει φίλος μου. Εχουμε κοινή πολιτική διαδρομή και μας συνδέουν ισχυροί δεσμοί προσωπικής φιλίας. Θέσεις που επιβάλλονται από πρόσκαιρες συγκυρίες δεν μπορούν να υπηρετήσουν κανένα πολιτικό διακύβευμα και το μόνο που καταφέρνουν να επιτύχουν είναι ο θυμός των πολιτών. Ο τόπος μας είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Οι πολίτες της Πελοποννήσου είναι ελευθερόφρονες και δεν εκβιάζονται»

Ο κ. Λαμπρόπουλος απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε εκβιάστηκε για να στηρίξει την υποψηφιότητα Νίκα, ενώ επισήμανε ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα δημοκρατικό, κόμμα αρχών και αξιών και ποτέ δεν θα εκβίαζε κανέναν: «Εγώ ανήκω στη Ν.Δ., σε ένα κόμμα το οποίο πιστεύει στη δημοκρατία, είναι δημοκρατικό κόμμα, είναι κόμμα αρχών και αξιών και ποτέ η Ν.Δ. δεν θα εκβίαζε κανέναν. Και βεβαίως δεν εκβίασε και ούτε με εκβίασε. Ομως θέλω να τονίσω και κάτι άλλο. Ούτε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος έχει εκβιαστεί στη ζωή του και στην πολιτική του πορεία ποτέ και από κανέναν.

Δεν εκβιαστήκαμε και λυπάμαι γι’ αυτά που υπονοήθηκαν και λυπάμαι και γι’ αυτούς που κάθε μέρα τα αναπαράγουν με κάθε τρόπο… Εγώ την ημέρα που ανακοίνωσε η Ν.Δ. τον Παναγιώτη Νίκα για υποψήφιο περιφερειάρχη, την ίδια ημέρα το απόγευμα έδωσα τη δική μου ανακοίνωση.

Και είπα και το ξαναλέω σε όλους τους Μεσσήνιους, σε όλη την Περιφέρεια που με ακούνε, φίλους, και σε όλους τους νομούς, τους λέω και τους κοιτώ στα μάτια: Ο Παναγιώτης Νίκας ήταν και είναι ένας πολύ πετυχημένος δήμαρχος και σωστός σε όλα του. Ηπιων τόνων, ένας άνθρωπος που δεν έχει διαχωριστικές γραμμές και ο οποίος αγαπάει το καλό, αγαπάει το έργο, είναι εργατικός, πρόσφερε στην Καλαμάτα και είμαι πεπεισμένος πως θα προσφέρει και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ιδιαίτερα, γιατί όχι, και στο Νομό Μεσσηνίας. Γι’ αυτό πιστεύω ότι θα είναι καλός περιφερειάρχης και γι’ αυτό κι εγώ ανακοίνωσα την υποστήριξή μου, όχι απλώς θα τον ψηφίσω, θα τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις στις ερχόμενες εκλογές»