Πα. Απρ 26th, 2024

Το «επεισόδιο» Μαρινάκη με δύο αντιπεριφερειάρχες του Μουτζούρη στη Σάμο – Γιατί τους ζήτησε να αποχωρήσουν

Ένα ακόμα παράδειγμα χαρακτηριστικό του γεγονότος ότι στη ΝΔ δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους απέναντι σε λαϊκιστές, όπως έχει τονίσει ο Γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης, είδαμε χθες στη Σάμο.

Πιο συγκεκριμένα, στη χθεσινή περιοδεία του Παύλου Μαρινάκη μαζί με τον Γραμματέα οργανωτικού Στέλιο Κονταδακη στη Σάμο, βρέθηκαν στην καταληκτική κομματική σύσκεψη δυο αντιπεριφερειάρχες του «αντάρτη»Μουτζούρη, ο οποίος έχει πολεμήσει σθεναρά τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και την κυβέρνηση, ειδικά στο ζήτημα του μεταναστευτικού, στο οποίο κάθε άλλο παρά αποτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η κυβερνητική πολιτική.
Αμέσως, ο Γραμματέας της ΝΔ τους ζήτησε ευγενικά να αποχωρήσουν καθώς, όπως είπε, επρόκειτο για μια κλειστή κομματική σύσκεψη με ατζέντα και την τοπική αυτοδιοίκηση στην οποία ήταν αδύνατον να συμμετάσχουν στελέχη τα οποία στάθηκαν απέναντι στις επιλογές του κόμματος και στήριξαν έναν περιφερειάρχη που καθύβριζε τον Πρωθυπουργό.

Οι 2 αντιπεριφερειάρχες αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι, ενώ το σύνολο του κοινού επικρότησε αυτήν την απόφαση.
Η λογική «μονά ζυγά δικά μου» δεν μπορεί να σταθεί, ειδικά σε τόσο σοβαρά ζητήματα, όπως επεσήμανε έμπειρο κομματικό στέλεχος της περιοχής. Άλλωστε, όπως τόνισε και ο Γραμματέας της ΝΔ, η πόρτα της παράταξης είναι πάντοτε ανοιχτή, αρκεί να αποκηρύξουν τα στελέχη δημόσια τις λογικές που ακολουθήθηκαν από τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.