Κυ. Απρ 14th, 2024
Παναγιώτης Νίκας

Μητσοτάκης για Παναγιώτη Νίκα: «Όχι απλά η σωστή επιλογή, αλλά και η νικηφόρα»

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφτηκε εχθές το Βραχάτι, την Ευαγγελίστρια, το Κιάτο, το Μελίσσι, το Ξυλόκαστρο και το Δερβένι. Στην περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στην Κορινθία τον συνόδευε και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ως υποψήφιος πλέον περιφερειάρχης Πελοποννήσου με το “χρίσμα” της ΝΔ.

H πρώτη φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Παναγιώτη Νίκα, που σηματοδοτεί και την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για την διεκδίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου

“Θα τα πούμε από άλλους χώρους αυτά από τη Δευτέρα”, είχε προαναγγείλει ο δήμαρχος Καλαμάτας, και απ’ότι φαίνεται ξεκίνησε από την Κόρινθο της προεκλογική του εκστρατεία.

O πρόεδρος της ΝΔ ύστερα  από επίσκεψή του στο Κιάτο, και αφού είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στον Νομό, έκανε τις εξής δηλώσεις:

Δημοσιογράφος: Δυο λόγια σχετικά με τη στήριξη προς το πρόσωπο του νυν δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα;

Κ. Μητσοτάκης: Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ που έχουμε σήμερα μαζί τον Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος και θα έχει τη στήριξή μας για να διεκδικήσει την περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο Παναγιώτης είναι ένας εξαιρετικός δήμαρχος, ένα στέλεχος με πολύ μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία. Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην Καλαμάτα. Και επειδή εμείς πιστεύουμε πραγματικά ότι η Αυτοδιοίκηση πρέπει να υπηρετείται από στελέχη τα οποία έχουν αυτοδιοικητική εμπειρία, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον κ. Νίκα για να μπορέσει να διεκδικήσει την περιφέρεια Πελοποννήσου. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή την οποία μπορούσαμε να κάνουμε. Και είμαι επίσης απολύτως σίγουρος ότι και οι κάτοικοι της Πελοποννήσου θα εμπιστευτούν αυτόν και την ομάδα του, ώστε η επόμενη μέρα για την Πελοπόννησο να είναι μια μέρα πιο αισιόδοξη και πιο χαμογελαστή.

Δημοσιογράφος: Πολλά στελέχη της Ν.Δ. δεν είναι σήμερα εδώ, που είναι με τον κ. Τατούλη.

Κ. Μητσοτάκης: Κοιτάξτε, όλοι είναι ελεύθεροι να κάνουν τις επιλογές τους. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θα παρέχουμε ξεκάθαρη πολιτική στήριξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2ου βαθμού. Άρα,οι περιφερειακές εκλογές είναι εκλογές που έχουν μια έντονη πολιτική διάσταση για τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτό συμβαίνει διότι οι περιφέρειες σε μεγάλο βαθμό είναι αναπτυξιακός βραχίονας και θα πρέπει οι περιφερειάρχες που θα εκλεγούν την επόμενη μέρα, να μπορούν να συμμερίζονται το δικό μας συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα. Από εκεί και πέρα, είναι αναμενόμενο να υπάρχουν επί μέρους διαφοροποιήσεις. Εμείς έχουμε κάνει την επιλογή μας. Θα τη στηρίξουμε και είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι θα είναι, όχι απλά η σωστή επιλογή, αλλά θα είναι και η νικηφόρα επιλογή.

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, για τους δήμους θα υπάρξει κάποια αντίστοιχη στήριξη;

Κ. Μητσοτάκης: Έχουμε πει ότι ως προς την αυτοδιοίκηση του 1ου βαθμού οι δημότες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τους καλύτερους τοπικούς άρχοντες, με γνώμονα το ποιος είναι καλύτερος για να αντιμετωπίσει τα τοπικά προβλήματα. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές 1ου βαθμού. Θα περιοριστούμε στη στήριξη την οποία έχουμε δώσει στις περιφέρειες. Θα ακούσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών, αλλά όπως έχω πει πολλές φορές, όσο απομακρυνόμαστε από την κεντρική εξουσία, τόσο οι δημότες πρέπει να είναι ελεύθεροι να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές για τους δήμους τους.

Δημοσιογράφος: Ακόμα και για τις πρωτεύουσες των νομών;

Κ. Μητσοτάκης:Κάντε λίγο υπομονή.

Η Δήλωση του Παναγιώτη Νίκα:

Αμέσως μετά ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας δήλωσε: “Αισθάνομαι μεγάλη τιμή για την εμπιστοσύνη του προέδρου προς το πρόσωπό μου. Αισθάνομαι ότι έχω μια πολύ μεγάλη ευθύνη απέναντι στην Πελοπόννησο και στο λαό της Πελοποννήσου. Η Πελοπόννησος είναι η περιοχή της πατρίδας μας με τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Δεν της αξίζει να χειμάζεται, να χάνει συνεχώς σε πληθυσμό, να μεγαλώνει η ανεργία, να έχει τα προβλήματα τα οποία έχει αυτή τη στιγμή και αντίθετα να περισσεύει η γκρίνια, η ένταση και η αλληλοϋπονόμευση. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την ενότητα, για τις φιλελεύθερες ιδέες που αποτελούν το μοναδικό τρόπο να βγει η χώρα και η περιοχή μας από την κρίση που αντιμετωπίζει. Κάθε δημιουργικός άνθρωπος, κάθε θετική φωνή θα κληθεί να βοηθήσει σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ερχομαι με διάθεση ενότητας, με πολλή αγάπη προς όλους και ιδιαίτερα με πολλή αγάπη προς την Πελοπόννησο. Της οφείλουμε πολλά της περιοχής μας με τα τόσα πλεονεκτήματα, που πρόεδρε σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, θα γυρίσω την Πελοπόννησο χωριό – χωριό, σπίτι – σπίτι στους μήνες που υπολείπονται μέχρι τις εκλογές, για να μεταφέρω τις ιδέες μας και τις προτάσεις μας. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ”.