Πε. Μαρ 28th, 2024

Ηράκλειο: «Πόλεμος» ανάμεσα στον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό και τη ΝΟΔΕ

«Θύελλα» αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου να μην στηρίξει τον νυν δήμαρχο, Βασίλη Λαμπρινό, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε πρόσφατη συνεδρίασή της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου απέσυρε την στήριξή της στο πρόσωπο του νυν δημάρχου, αξιολογώντας το έργο της δημοτικής αρχής ανεπαρκές, ενώ προανήγγειλαν την αναζήτηση νέου υποψηφίου, ο οποίος θα διεκδικήσει τον δήμο Ηρακλείου, με την «γαλάζια» στήριξη.

Όπως ήταν φυσικό, πληθώρα στελεχών της παράταξης Λαμπρινού αντέδρασαν στην απόφαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, θέτοντας καίρια ερωτήματα σχετικά με το πόρισμα της  Επιτροπής Εκλογικής Ετοιμότητας, στα οποία καλείται η ΝΟΔΕ να απαντήσει και ζητώντας εκ νέου στήριξη στο πρόσωπο του Βασίλη Λαμπρινού στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση των «γαλάζιων» στελεχών της παράταξης Λαμπρινού:

Μετά την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, σχετικά με το πόρισμα της Επιτροπής Εκλογικής Ετοιμότητας, θα θέλαμε να καταστήσουμε ξεκάθαρα ορισμένα πράγματα:

– Παρά το γεγονός ότι το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης παραπέμπουν σε γραφείο τύπου αντίπαλης παράταξης και όχι της παράταξης που μας στήριξε στις προηγούμενες εκλογές και από τα σπλάχνα της οποίας προερχόμαστε, δίχως να την εγκαταλείψουμε ούτε στις πιο δύσκολες στιγμές της, εμείς στηρίζουμε δυναμικά την Νέα Δημοκρατία, όπως το κάνουμε εδώ και χρόνια και συντασσόμαστε με την εθνική προσπάθεια όλων των στελεχών του κόμματος να γίνει το συντομότερο δυνατόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας.

– Ταυτόχρονα, στηρίζουμε αταλάντευτα το Βασίλη Λαμπρινό, τον οποίο εμπιστευόμαστε απόλυτα για να μας οδηγήσει στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της παρούσας δημοτικής θητείας, αλλά και στη διεκδίκηση της επόμενης στις επερχόμενες εκλογές.
– Από εκεί και πέρα, πρέπει να γίνει κατανοητό προς κάθε κατεύθυνση ότι ουδείς μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να υπερασπιστούμε το σημαντικό έργο που με κόπο και σκληρή δουλειά έχουμε καταθέσει τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και να το θέσουμε στην κρίση των δημοτών.

Το 2014 πετύχαμε μια τεράστια ανατροπή που λίγοι περίμεναν. Είναι προφανές ότι η επιτυχία του Βασίλη Λαμπρινού, όπως και η αδιαπραγμάτευτη ανεξαρτησία του, ενόχλησε και ενοχλεί πολλούς. Η κοινωνία του Ηρακλείου ωστόσο, ήταν αυτή που ζήτησε επιτακτικά την αλλαγή σελίδας στο Δήμο και την επικράτηση του καθαρού αυτοδιοικητικού λόγου. Άρα, η κοινωνία του Ηρακλείου είναι και η μόνη αρμόδια για να αξιολογήσει αν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες της ή όχι.
Σε κάθε περίπτωση, η βιαστική και “άκομψη” πολιτικά προσπάθεια ακύρωσης εκείνης της ανατροπής, κατά τη γνώμη μας δεν είναι προς όφελος ούτε της Νέας Δημοκρατίας, ούτε, πολύ περισσότερο, των δημοτών.

Για αυτό το λόγο, στηρίζουμε δυναμικά το Βασίλη Λαμπρινό, αγωνιζόμενοι παράλληλα και για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Εθνικές Εκλογές.

Την συγκεκριμένη ανακοίνωση υπογράφουν οι:

  • Ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Πασπάτης και οι:
  • Αγγελάκης Νικόλαος Αντιπρόεδρος ΔΕΠΑΝΑΛ ,
  • Αναστασάκης Ιωάννης Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων,
  • Βουρεξάκης Γεώργιος Πρόεδρος ΔΟΠΑΦΜΑΗ,
  • Καπετανάκης Μηνάς Πρόεδρος ΔΕΠΤΑΗ,
  • Καραντινός Γεώργιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών,
  • Κεφαλογιάννης Ιωάννης Αντιπρόεδρος ΔΕΠΤΑΗ,
  • Ξυλούρης Ιωάννης Πρόεδρος ΔΕΠΑΝΑΛ,και
  • Παττακός Μαρίνος Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας.