Πε. Απρ 25th, 2024
Θανάσης Βακάλης

Ο Θανάσης Βακάλης του ΘΕΣγάλα υποψήφιος της ΝΔ

Αποτελεί τον διακαή πόθο όλων, σχεδόν, των πολιτικών κομμάτων ο Θανάσης Βακάλης του αγροτικού συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα.

Με καταβολές στον χώρο της Κεντροαριστεράς, στο «κλίμα Βενιζέλου», προσωπικός φίλος της Αννας Διαμαντοπούλου και μιας σειράς σημαντικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, συνδυάζει το επιχειρηματικό success με την πολιτική παρουσία, πάντα όμως στοχευμένα.

Το όνομά του έχει ακουστεί για τη Βουλή, τον δήμο, την περιφέρεια και σε σενάρια που εμπλέκουν αρκετά κόμματα. Ο Θανάσης Βακάλης, πρόεδρος του επιτυχημένου αγροτικού συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, όλο το προηγούμενο διάστημα διάβαζε τα παραπάνω σενάρια και χαμογελούσε αινιγματικά.

Τώρα, όπως όλα δείχνουν, είναι ένα βήμα πριν πάρει τη μεγάλη απόφαση και υποχωρήσει στο ασφυκτικό πρέσινγκ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από το κλειστό σύστημα της Πειραιώς, τους ανθρώπους δηλαδή που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρόεδρο της Ν.Δ., διαρρέει πως ο Βακάλης θα βρίσκεται στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

Ο ίδιος δεν το επιβεβαιώνει άμεσα, ωστόσο δηλώνει πως οι επαφές του με τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ. είναι αρκετές.

Κανείς άλλωστε δεν ξεχνά πως η επιλογή του Μητσοτάκη να ορίσει τον Βακάλη ομιλητή σε πάνελ του προσυνεδρίου της Ν.Δ. στη Λάρισα για την αγροτική ανάπτυξη μπορεί να είχε προκαλέσει την οργή αρκετών «γαλάζιων» στελεχών του νομού, ωστόσο ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έκανε βήμα πίσω.

Το μόνο που απομένει να συμφωνηθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Secret», είναι αν ο Λαρισαίος θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στον νομό της Λάρισας, όπως επιθυμεί η Πειραιώς, ή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως επιθυμεί ο ίδιος.