Πα. Απρ 19th, 2024

Φωτεινή Αραμπατζή στο «Κ19»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει όσα βέτο χρειαστούν απέναντι στα Σκόπια

*Στον Γιώργο Νόκο

Για «καταστροφικές και ιδεοληπτικές πολιτικές εναντίον των αγροτών» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η υποψήφια βουλευτής Σερρών της Ν.∆. Φωτεινή Αραµπατζή σε συνέντευξή της στο «Κ19», αναλύοντας τις πολιτικές πρωτοβουλίες της Ν.∆. για τους αγρότες. Παράλληλα, σχολιάζοντας τη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε., διαβεβαιώνει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός θα εφαρµόσει µέχρι κεραίας την προεκλογική του δέσµευση και θα θέσει όσα βέτο χρειαστούν, προκειµένου να διασφαλιστούν τα εθνικά µας συµφέροντα».

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το διακύβευµα των εκλογών της 7ης Ιουλίου;

Οι εκλογές αυτές είναι κοµβικές για την πορεία της χώρας. Αποφασίζουµε για το πώς θα είναι η ζωή µας την επόµενη δεκαετία. Για το αν θα τελειώσουµε οριστικά µε τον λαϊκισµό. Για το αν το ψέµα θα πάψει να είναι πολιτικό εργαλείο κατάκτησης της εξουσίας. Πληρώσαµε ακριβά τις ιδεοληψίες, τους πειραµατισµούς και την άγνοια των κυβερνώντων. Μπροστά µας είναι ένα καίριο δίληµµα: Θα κερδίσουµε τα χαµένα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ µε µια ισχυρή και αυτοδύναµη κυβέρνηση της Ν.∆. ή θα οδηγήσουµε τον τόπο µας σε µια κατάσταση εξαντλητικής στασιµότητας, κατάρρευσης της οικονοµίας και περιθωριοποίησης από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις;

Μετά το 33,12% των πρόσφατων ευρωεκλογών, το οποίο αποτελεί και τη βάση, ποιος είναι ο στόχος της Νέας ∆ηµοκρατίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών και πόσο εφικτή είναι η επίτευξη αυτοδυναµίας;

Το βασικό ερώτηµα δεν είναι κατά πόσο είναι εφικτή η αυτοδυναµία, αλλά πόσο αναγκαία είναι για τη χώρα. Στις 7 Ιουλίου οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι µόνο µια αυτοδύναµη κυβέρνηση µπορεί να ξαναβάλει τη χώρα στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης και να κάνει την οικονοµία να τρέξει µε θεαµατικούς ρυθµούς. Αλλωστε, η προσδοκία αυτή φάνηκε τις τελευταίες ηµέρες τόσο από την άνοδο του χρηµατιστηρίου όσο και από την ιστορική αποκλιµάκωση των επιτοκίων δανεισµού. Μπορούµε λοιπόν να φανταστούµε τι θα γίνει εάν από την κάλπη δεν προκύψει αυτοδυναµία.

Ποιες θεωρείτε ότι πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης της Νέας ∆ηµοκρατίας µέσα στα επόµενα χρόνια;

Μείωση φορολογίας – ασφαλιστικές ελαφρύνσεις – γενναίο άνοιγµα στην επιχειρηµατικότητα είναι το βασικό τρίπτυχο των δεσµεύσεων της Ν.∆. για τη δηµιουργία νέων και καλά αµειβόµενων θέσεων εργασίας και για την πολυπόθητη ρεαλιστική ανάπτυξη. Για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα. Η ανάταξη της µεσαίας τάξης, της ραχοκοκκαλιάς της οικονοµίας µας, είναι µονόδροµος. Απορρίπτουµε τις ταξικές πολιτικές και τις ταξικές µεροληψίες. Θέλουµε να εργαστούµε για όλους τους Ελληνες, θέλουµε να προοδεύσουν όλοι οι Ελληνες σε καθεστώς πολιτικής σταθερότητας, ασφάλειας, τάξης και κράτους δικαίου.

Εχοντας διατελέσει τοµεάρχης Αγροτικού στη Νέα ∆ηµοκρατία, τι θα λέγατε σε έναν αγρότη για να τον πείσετε να ψηφίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Ο αγροτικός κόσµος της χώρας γνωρίζει, από πρώτο χέρι, ότι η στήριξη του αγροδιατροφικού τοµέα είναι για µας διαχρονικά στρατηγική επιλογή. Ειδικά µετά τις καταστροφικές, ιδεοληπτικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον τους. Το στοίχηµα της ανάκτησης της χαµένης ανταγωνιστικότητας λοιπόν και της µείωσης του κόστους παραγωγής θα το κερδίσουµε µε:  Μείωση του συντελεστή φορολόγησης από το 22% στο 9% για εισόδηµα από το αφορολόγητο µέχρι τις 10.000 ευρώ και 1.000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί.  Φορολογικά κίνητρα για τις οµάδες και τις οργανώσεις παραγωγών µε µείωση από το 13% στο 10%.  Πολιτική βούληση για πάταξη των ελληνοποιήσεων στο γάλα, µε ελέγχους από το στάβλο µέχρι το ράφι. Εκσυγχρονισµό του απαρχαιωµένου κανονισµού του ΕΛΓΑ και µείωση των υπέρογκων εισφορών χωρίς ανταποδοτικότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει ότι σκοπεύει να ασκήσει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. Ωστόσο, από την Ε.Ε. ανακοινώθηκε ότι από τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για έναρξη των διαπραγµατεύσεων.

Ηδη η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε το «πάγωµα» των ενταξιακών διαπραγµατεύσεων για τη γειτονική χώρα µέχρι τον Οκτώβριο. Αυτό είναι πολύ σηµαντικό, διότι όταν ξεκινήσουν οι διαπραγµατεύσεις η Νέα ∆ηµοκρατία θα είναι κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός θα εφαρµόσει µέχρι κεραίας την προεκλογική του δέσµευση και θα θέσει όσα βέτο χρειαστούν προκειµένου να διασφαλιστούν τα εθνικά µας συµφέροντα. Τα Σκόπια αυτό πρέπει να το γνωρίζουν καλά. Η πορεία τους προς την Ευρωπαϊκή Ενωση εξαρτάται από την άµβλυνση των ανιστόρητων και εθνικά επιζήµιων για εµάς πτυχών της συµφωνίας.

Πώς σκοπεύετε να χειριστείτε το συγκεκριµένο ζήτηµα, µιας και είστε Μακεδόνισσα;

Η Νέα ∆ηµοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκαναν τα πάντα προκειµένου να µην υπογραφεί η θλιβερή Συµφωνία των Πρεσπών. Ως Μακεδόνισσα βουλευτής και αρµόδια τοµεάρχης, προειδοποίησα για τους κινδύνους που αντιµετωπίζουν τα µακεδονικά µας προϊόντα, βροντοφώναξα «Οχι» όταν η ιστορική στιγµή το απαιτούσε και βγήκα στους δρόµους µαζί µε όλους τους Ελληνες, όταν η ταυτότητα της Μακεδονίας έγινε αντικείµενο συναλλαγής. Μην έχετε καµία αµφιβολία πως και ως κυβέρνηση θα κάνουµε ό,τι απαιτείται προκειµένου οι Μακεδόνες να είναι περήφανοι για την επιλογή που θα κάνουν στις 7 Ιουλίου.