Τε. Απρ 24th, 2024

Βασίλης Οικονόμου: Θέλει θάρρος για να αλλάξουμε την Ελλάδα

*στον Σωτήρη Πολύζο

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας ∆ηµοκρατίας στην Ανατολική Αττική Βασίλης Οικονόµου, µιλώντας στο «Κ19», δίνει το στίγµα της υποψηφιότητάς του, τονίζοντας ότι η περιοχή του στηρίζεται στην οικιστική ανάπτυξη που πέτυχε και πρέπει να παρέχει στους κατοίκους και τους φιλοξενουµένους της ένα περιβάλλον ζωής υψηλό, ανάλογο των προσδοκιών τους.

«Απαιτείται άµεση ολοκλήρωση όλων των βασικών υποδοµών, αποχετευτικό και διαχείριση απορριµµάτων, ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, µε παράλληλο καθορισµό χρήσεων, σιδηρόδροµος στα δύο λιµάνια µας, Ραφήνα και Λαύριο, και φυσικά το αυτονόητο Νοσοκοµείο Ανατολικής Αττικής», όπως αναφέρει συγκεκριµένα

Κύριε Οικονόµου, είναι µάχη χαρακωµάτων η εκλογική αναµέτρηση της 7ης Ιουλίου µεταξύ Αριστεράς και ∆εξιάς, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Πιστεύω ότι αυτές είναι παλιές δοξασίες και διαχωριστικές γραµµές. Η εκλογική αναµέτρηση της 7ης Ιουλίου είναι µάχη στο φως µεταξύ λογικής και λαϊκισµού, µεταξύ αποτελεσµάτων και ψευτο-οραµάτων, µεταξύ αυτών που επιζητούν µια Ελλάδα ενωµένη και αυτών που αποπειράθηκαν να τη διχάσουν.

Και ποιος κερδίζει αυτή την αναµέτρηση;

Η µεγάλη πλειονότητα των Ελληνίδων και των Ελλήνων θα κερδίσει αυτήν την αναµέτρηση. Γιατί η αυτοδύναµη Ελλάδα µάς δυναµώνει όλους. Θέλει θάρρος και δύναµη για να αλλάξουµε την Ελλάδα. Σχέδιο, πρόγραµµα και κυρίως ανθρώπους που είναι αποφασισµένοι να βάλουν τα δυνατά τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωτοστατεί στον αγώνα της γενιάς µας. Η νέα Ν.∆. ενώνει και κερδίζει.

Ο Βασίλης Οικονόµου σε αυτή τη µάχη ποιον ρόλο κρατά για τον εαυτό του;

∆εν διαλέγω εγώ τον ρόλο µου, αλλά ο πρόεδρος του κόµµατος και οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής. Ηρθα στα δύσκολα ενώνοντας δυνάµεις. Εβαλα τα δυνατά µου στην Ανατολική Αττική, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Υπερασπίζοµαι τις ιδέες, τις αρχές και το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη µεγάλη πολιτική αλλαγή. Για την Ελλάδα που ενώνει, για την Ελλάδα που προχωράει µπροστά, µε ανάπτυξη, µε δουλειές, µε κοινωνικό πρόσωπο.

Ως τοµεάρχης Υγείας, δώσατε µάχες, µε επιτόπιες επισκέψεις σε ολόκληρη τη χώρα, και, φυσικά, συµµετείχατε στο κυβερνητικό πρόγραµµα της Ν.∆. για την Υγεία. Εάν βάζατε έναν τίτλο στο σχέδιό σας, τι θα επιλέγατε;

«Σεβασµό στον Πολίτη, Υγεία για όλους». Αυτός είναι ο τίτλος και εξηγούµαι: η πρόσβαση όλων των πολιτών σε καλές υπηρεσίες υγείας είναι ο κεντρικός στόχος. Αυτό θα επιτευχθεί µε πρόληψη για όλον τον πληθυσµό, ιατρική κάλυψη όλων των περιοχών σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, απρόσκοπτη πρόσβαση του Ελληνα ασθενούς στις απαραίτητες θεραπείες και πολύπλευρη αναβάθµιση των υποδοµών υγείας, µε τη συνεργασία δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα. ∆εν υπάρχουν κακές µάγισσες, αλλά ανίκανοι και σπάταλοι πολιτικοί, που δεν θέλουν ή δεν µπορούν να πάρουν αποφάσεις. Εµείς µε αποφασιστικά βήµατα θα πετύχουµε το κοινό αίτηµα, την κοινή συνισταµένη για καλύτερη, πιο οργανωµένη και ποιοτικότερη δηµόσια περίθαλψη όλων των Ελλήνων, µε αξιοπρέπεια και χωρίς αποκλεισµούς.

Και στην Ανατολική Αττική ποιες είναι οι προτεραιότητές σας;

Η Ανατολική Αττική στηρίζεται στην οικιστική ανάπτυξη που πέτυχε και πρέπει να παρέχει στους κατοίκους και τους φιλοξενουµένους της ένα περιβάλλον ζωής υψηλό, ανάλογο των προσδοκιών µας. Απαιτείται άµεση ολοκλήρωση όλων των βασικών υποδοµών, αποχετευτικό και διαχείριση απορριµµάτων, ενίσχυση της πολιτικής προστασίας µε παράλληλο καθορισµό χρήσεων, σιδηρόδροµος στα δύο λιµάνια µας, Ραφήνα και Λαύριο, και φυσικά το αυτονόητο Νοσοκοµείο Ανατολικής Αττικής. Συνεπώς, είναι αναγκαία η συνεργασία µε την Τοπική και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, η αξιοποίηση της νέας προγραµµατικής περιόδου 2012- 2017 και κυρίως η ένταξη στον κυβερνητικό σχεδιασµό των έργων και των παρεµβάσεων µε χρονικό ορίζοντα την επόµενη πενταετία και µε εξασφάλιση των χρηµατοδοτήσεών τους. Και αυτό θα πράξουµε από την εποµένη των εκλογών.

Κύριε Οικονόµου, από τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής, σε αυτήν την αναµέτρηση της 7 ης Ιουλίου, τι ζητάτε και γιατί;

Κατ’ αρχάς, να δυναµώσουν τη Ν.∆. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μαζί δυναµώνουµε όλοι. Αλλά τους ζητώ και να ενώσουµε δυνάµεις ανατολικά, να είµαι στις επιλογές τους. Ζητώ να πάρω δύναµη από τη δύναµή τους, ψήφο εµπιστοσύνης και εντολή για να τα αλλάξουµε όλα προς το καλύτερο. Να δώσουµε µαζί δυναµικό «παρών» στην Ελλάδα που αλλάζει. Στην οικονοµία, στις επενδύσεις, στην Υγεία, αλλά και να µη χάσουµε ευκαιρίες στο τόπο µας. Γιατί µαζί µπορούµε, δυναµικά και αποτελεσµατικά.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Κάλπη19» που κυκλοφορεί με την εφημερίδα Παραπολιτικα