Πε. Απρ 25th, 2024

Σαβίνα Μπιθιζή: Ο τόπος μας αξίζει και αυτό θέλω να το μάθουν και να το πιστέψουν όλοι

Η νεαρή δικηγόρος και υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Β’ Πειραιά, Σαβίνα Μπιθιζή, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο kalpi19.gr μιλάει για το πώς πρόεκυψε η εμπλοκή της με την πολιτική και ποιο είναι το όραμα της για τη δύσκολη εκλογική περιφέρεια στην οποία και πολιτεύεται.

«Πρώτο μου μέλημα, είναι να εκπροσωπήσω τις δυνατότητες της περιφέρειάς μας. Να αποτελέσω τον καταλύτη θετικών εξελίξεων και επεμβάσεων σε περιοχές, για τις οποίες κανείς δεν νοιάστηκε πραγματικά. Ο τόπος μας αξίζει, και αυτό θέλω να το μάθουν και να το πιστέψουν όλοι», αναφέρει συγκεκριμένα η ίδια.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Κυρία Μπιθιζή ή Σαβίνα;

Οι νέοι άνθρωποι, προτιμούμε την ευθύτητα και την ουσία. Με ενδιαφέρει ειλικρινά οι άνθρωποι της περιφερείας μου, όπου έχω γεννηθεί και μεγαλώσει, να με ξέρουν ως τον δικό τους άνθρωπο, το παιδί τους. Σαβίνα λοιπόν.

Και ποιά είναι η Σαβίνα;

Νέα Ελληνίδα, δικηγόρος και σύζυγος. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Σαλαμίνα, όπου και έζησα μέχρι την εισαγωγή μου στην Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θράκης. Μετά την αποφοίτηση μου το 2011, δραστηριοποιούμαι ως μάχιμη δικηγόρος, αγωνιζόμενη καθημερινά, όπως πολλοί άλλοι συνάδελφοί μου, στις αίθουσες των Δικαστηρίων, και πλέον, μαζί με τον σύζυγό μου, διατηρούμε Δικηγορική Εταιρεία στην Αθήνα.

Και πώς προέκυψε η εμπλοκή με την πολιτική;

Εμπλοκή με την πολιτική έχουμε, ή οφείλουμε να έχουμε όλοι οι πολίτες. Ο κοινωνικός και επαγγελματικός μας βίος είναι πολιτική. Πολιτική είναι εξάλλου, η διαδρομή κάθε πολίτη σε μία συντεταγμένη κοινωνία. Άρα όλοι ασκούμε πολιτική στην καθημερινότητά μας. Πάντοτε προσπαθούσα να έχω ενεργό συμμετοχή στα κοινά, τόσο τοπικά, όσο και παραταξιακά. Και αυτό διότι θεωρώ ανούσιο, να ασκείς κριτική, σε όλους και σε όλα, χωρίς να έχεις αναλάβει προηγουμένως το μερίδιο ευθύνης που σου αναλογεί.

Και η υποψηφιότητα;

Η υποψηφιότητα υπήρξε τιμητική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία και αποδέχθηκα με χαρά και αίσθημα ευθύνης έναντι της οικογενείας μου, της κοινωνίας και της Πατρίδας μας.

Η υποψηφιότητά σου, ωστόσο,  τοποθετείται σε μία πολύ δύσκολη εκλογική περιφέρεια. Πώς αντιμετωπίζεις την μάχη του σταυρού;

Η μάχη του σταυρού δεν έχει τόση σημασία, όσο η συστράτευση όλων προκειμένου την επομένη των εκλογών, η Πατρίδα μας να έχει επιτέλους, μετά από μία καταστροφική τετραετία, μία αυτοδύναμη Κυβέρνηση με Εθνικό πρόσημο, με όραμα, σχέδιο και αποφασιστικότητα για την επίτευξη των στόχων της.

Και ποιοι πρέπει να είναι αυτοί οι στόχοι;

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο Εθνικό όραμα. Πρώτα από όλα η Ελλάδα πρέπει να εξασφαλίσει ότι θα υπάρχει, γιατί το δημογραφικό είναι ένα πρόβλημα με το οποίο κανείς μέχρι τώρα δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά. Και ήταν μία ευχάριστη έκπληξη, η σαφής αναφορά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα, χωρίς να αρκεστεί σε διαπιστώσεις, αλλά προτείνοντας λύσεις οι οποίες βρίσκονται στο πρόγραμμα του κόμματος για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα.

Περαιτέρω, σαν νέος άνθρωπος, θλίβομαι βαθύτατα όταν βλέπω συνομηλίκους μου, με ικανότητες και όνειρα, να αναγκάζονται να ξενιτευτούν για να μπορέσουν να εργασθούν. Το λεγόμενο brain drain. Αυτοί οι νέοι άνθρωποι, είναι, είμαστε, ο πολλαπλασιαστής ισχύος της Πατρίδας μας, η επόμενη ισχυρή γενιά, η οποία μπορεί και πρέπει να είναι η αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη και την ώθηση της Ελλάδος προς μία νέα, φωτεινή εποχή.

Η Ελλάδα, δεν είναι η ανομία, δεν είναι οι βανδαλισμοί, δεν είναι η ραθυμία και οι ανούσιες ιδεοληψίες. Δεν είναι η ανασφάλεια και η ακραία εγκληματικότητα. Η Ελλάδα είναι όλοι εκείνοι οι οποίοι μοχθούν καθημερινά και ονειρεύονται. Είναι αυτοί οι οποίοι τολμούν να δημιουργήσουν, να κάνουν οικογένεια, να προσφέρουν, και όλοι εκείνοι οι οποίοι ονειρεύονται να επιστρέψουν στην Πατρίδα. Αυτή είναι η Ελλάδα των πολλών, για την οποία πρέπει να δουλέψουμε με αυταπάρνηση, χωρίς να χαθεί άλλος χρόνος.

Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή, πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις, μία χώρα η οποία θα εμπνέει σεβασμό τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Και για την Β’ Πειραιά;

Μιλώ με τους συντοπίτες μου πολύ καιρό πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου. Προσπαθώ να βρίσκομαι συνεχώς στην ιδιαίτερη Πατρίδα μου την Σαλαμίνα, ένα υπέροχο μέρος με ανεξάντλητες δυνατότητες. Και τις αγωνίες των συντοπιτών μου, αλλά και των κατοίκων του Περάματος, της Νίκαιας, της Δραπετσώνας του Κερατσινίου, του Κορυδαλλού, του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, τις γνωρίζω από πρώτο χέρι, γιατί τις έχω βιώσει πολύ πριν τις «δω» ως υποψήφια Βουλευτής.

Κακά τα ψέματα, κάθε προεκλογική περίοδος είναι περίοδος για πολλά λόγια, και προσωπικά, δεν συμπαθώ καθόλου τα πολλά λόγια. Για εμένα η ώρα της δουλειάς ξεκινάει την 00.01 της 8ης Ιουλίου. Δεν θέλω να μιλήσω στους συμπολίτες μου. Με ξέρουν και τους ξέρω. Θέλω να τους ακούσω. Να ακούσω τις σκέψεις τους, τις προτάσεις τους. Θέλω να δω τους συμπολίτες μου να συμμετέχουν. Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του, και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι αυτό.

Πρώτο μου μέλημα, είναι να εκπροσωπήσω τις δυνατότητες της περιφέρειάς μας. Να αποτελέσω τον καταλύτη θετικών εξελίξεων και επεμβάσεων σε περιοχές, για τις οποίες κανείς δεν νοιάστηκε πραγματικά. Ο τόπος μας αξίζει, και αυτό θέλω να το μάθουν και να το πιστέψουν όλοι.

Κλείνοντας, υπάρχει κάτι που θα ήθελες να πεις στους συμπολίτες μας;

Ναι. Θέλω να τους ζητήσω να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι. Να καταλάβουν ότι έχουν  την τύχη της Πατρίδας στα χέρια τους την Κυριακή, και ναι, ο καθένας από εμάς μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Τίποτα δεν είναι στημένο και προδιαγεγραμμένο. Όλα κρίνονται από εμάς τους ίδιους. Τούς καλώ να μελετήσουν προσεκτικά τις θέσεις και τις προτάσεις των κομμάτων, πριν απορρίψουν ή επιλέξουν, και να κλείσουν τα αυτιά τους στην προπαγάνδα και τις ανακρίβειες. Τους καλώ να μοιρασθούν το όνειρό μου για μία Πατρίδα ισχυρή, για έναν λαό υπερήφανο, για μία Β’ Πειραιώς με φως.