Πα. Μαρ 29th, 2024

Νέο μοντέλο προεκλογικής εκστρατείας από τον Κυριάκο

Σε θέσεις µάχης βρίσκονται τα στελέχη της Νέας ∆ηµοκρατίας, καθώς αποµένει λιγότερο από ένας µήνας για τις εθνικές εκλογές. Η κεντροδεξιά παράταξη έχει εγκαινιάσει ένα διαφορετικό µοντέλο προεκλογικής εκστρατείας, η οποία εστιάζει στις περιοδείες του προέδρου του κόµµατος σε υψηλού συµβολισµού περιφέρειες της χώρας.

Η newage καµπάνια της Νέας ∆ηµοκρατίας βασίζεται σε διοργανώσεις θεµατικών εκδηλώσεων και στοχευµένες επισκέψεις, οι οποίες προωθούν την επαφή του Κυριάκου Μητσοτάκη µε τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και τις παρεµβάσεις των ίδιων των πολιτών στον προγραµµατικό λόγο της Νέας ∆ηµοκρατίας. Αλλωστε πρόκειται για τη συνταγή που χρησιµοποιήθηκε κατά την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών και αποδείχθηκε αποτελεσµατική. Συγκεκριµένα, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αρκετές περιοχές, στις τρεις εβδοµάδες προεκλογικού αγώνα που αποµένουν, ωστόσο θα δοθεί βαρύτητα στις ευαίσθητες και παράλληλα υψηλής σηµειολογίας περιφέρειες.

Ο πρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας επέλεξε την κοµβική περιφέρεια Ηπείρου, για να δώσει έµφαση στον βασικό στόχο του κόµµατός του, που δεν είναι άλλος από την τόνωση της οικονοµίας και την προώθηση της επιχειρηµατικότητας. Η εν λόγω περιφέρεια αποτελεί σύµφωνα µε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τη φτωχότερη της χώρας και µια από τις πιο φτωχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επιπλέον, η Ηπειρος αποτελεί µια εκλογικά ευαίσθητη περιφέρεια, καθώς στις ευρωεκλογές του Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε τα ποσοστά του σε υψηλά επίπεδα, ενώ το γεγονός ότι αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του απερχόµενου πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται να έπαιξε ρόλο.

Ο πρώτος, πάντως, σταθµός που σηµατοδότησε την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας ∆ηµοκρατίας ήταν τα ∆ωδεκάνησα και ειδικά το Καστελλόριζο, από όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το µήνυµα ότι την επόµενη ημέρα  θα σταθεί δίπλα στην ακριτική Ελλάδα.