Πα. Απρ 19th, 2024

Δημοσκοπήσεις: Τα σενάρια που εξασφαλίζουν αυτοδυναμία στη ΝΔ

Από 7,6% – 8% είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, όπως κατέγραψαν οι δημοσκοπήσεις της Pulse και της MRB που διενεργήθηκαν για λογαριασμό του ΣΚΑΙ και του Star Channel αντίστοιχα.

Το εύρος της αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας την 7η Ιουλίου, και όχι η αυτοδυναμία αυτή καθαυτήν, είναι το ζητούμενο για τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τη Σία Κοσιώνη. «Μπαλαντέρ» για τον αριθμό των εδρών που θα κατορθώσει να συγκεντρώσει η ΝΔ είναι η είσοδος ή μη της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή.

Εκτίμηση εδρών και τα σενάρια της αυτοδυναμίας

Αναλυτικά, στο πρώτο σενάριο, με εξακομματική Βουλή, η ΝΔ επιτυγχάνει αυτοδυναμία, συγκεντρώνοντας 156 έδρες, έναντι 80 του ΣΥΡΙΖΑ, 21 του ΚΙΝΑΛ, 17 του ΚΚΕ, 15 της ΧΑ και 11 του ΜέΡΑ 25. Στο δεύτερο, με επτακομματική Βουλή, η ΝΔ επιτυγχάνει αυτοδυναμία με 152 έδρες έναντι 77 του ΣΥΡΙΖΑ, 21 του ΚΙΝΑΛ, 16 του ΚΚΕ, 15 εδρών της ΧΑ, 10 του ΜέΡΑ 25 και 9 εδρών της Ελληνικής Λύσης που κατορθώνει να εισέλθει στην εθνική αντιπροσωπεία. Στο τρίτο σενάριο, με πεντακομματική Βουλή, η ΝΔ μπορεί να φτάσει τις 161 έδρες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 83 έδρες, το ΚΙΝΑΛ 22, το ΚΚΕ 18 και τη ΧΑ 16 έδρες.