Πα. Μαρ 29th, 2024

Κυμπουρόπουλος και Μεϊμαράκης οι πρώτοι των πρώτων στις ευρωεκλογές – Έσπασαν το ρεκόρ Γλέζου

Σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που εξέδωσε το Πρωτοδικείο Αθηνών, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς Έλληνας ευρωβουλευτής στην ιστορία των ευρωπαϊκών εκλογών με 577.114 σταυρούς προτίμησης, ενώ εντυπωσιακή είναι και η επίδοση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, δεύτερου σε σταυρούς ευρωβουλευτή της ΝΔ, ο οποίος συγκέντρωσε 496.600 ψήφους.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος συγκέντρωσε 577.114 ψήφους, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Μανώλη Γλέζου από τις ευρωεκλογές του 2014, όταν, ο οποίος είχε συγκεντρώσει 466.902 σταυρούς.

Με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν, ένας στους τρεις ψηφοφόρους της ΝΔ στήριξαν τον κ. Κυμπουρόπουλο, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι ο ευρωβουλευτής της ΝΔ ψηφίστηκε από το 10% του συνόλου των εκλογέων.

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος , Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκέντρωσε 496.600 ψήφους, σπάζοντας και ο ίδιος το ρεκόρ του Γλέζου.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους που στήριξαν την υποψηφιότητά του με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: