Πε. Απρ 18th, 2024

Η σημειολογική σημασία των περιοδειών Μητσοτάκη και η new age προεκλογική καμπάνια

Με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το αίτημα για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 7 Ιουλίου εγκαινιάστηκε η επίσημη προεκλογική περίοδος για τη μητέρα των μαχών, τις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Μια προεκλογική περίοδος που μετρά βέβαια ήδη επτά μήνες, αν συνυπολογίσει κανείς τον προεκλογικό αγώνα των κομματικών επιτελείων για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας η προεκλογική εκστρατεία δε θα διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα από αυτή των ευρωπαϊκών εκλογών, καθώς η συνταγή εκ του αποτελέσματος κρίνεται αποτελεσματική και η τακτική της ΝΔ, νικηφόρα.

New age καμπάνια

Τα «όπλα» της Πειραιώς για την επικείμενη μάχη είναι το σχέδιο της ΝΔ για «Ισχυρή Ανάπτυξη – Αυτοδύναμη Ελλάδα» και η επαφή που έχει χτίσει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ με τους πολίτες. Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινιάζει μια νέα εποχή στις προεκλογικές εκστρατείες, ανατρέποντας τα κομματικά ειωθότα, καθώς τερματίζει τις μεγάλες κομματικές συγκεντρώσεις και δίνει τη θέσει τους σε μικρότερες θεματικές εκδηλώσεις, όπου ξεδιπλώνεται το πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη μέρα, αλλά και συνεχείς περιοδείες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Όπως φάνηκε από τις μέχρι τώρα περιοδείες του προέδρου της ΝΔ, η επιλογή των επισκέψεων δεν είναι τυχαία, αντίθετα έχει ιδιαίτερη σημειολογική σημασία, τόσο η επιλογή των προορισμών όσο και το περιεχόμενο κάθε εκδήλωσης.

Επιχείρηση – Να βαφτεί η Αχαΐα μπλε

Την προεκλογική περίοδο πρόεδρος της ΝΔ εγκαινίασε από την Αχαΐα. Στην ομιλία του στην Πάτρα ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε μεταξύ άλλων τις σαρωτικές αλλαγές για την πάταξη της γραφειοκρατίας που επιδιώκει η ΝΔ, τη μείωση των φόρων και την έκρηξη των επενδύσεων, που θα είναι η απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας .

Παράλληλα, από την αχαϊκή πρωτεύουσα ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε την επιδίωξή του να βαφτεί η εκλογική περιφέρεια της Αχαΐας γαλάζια, καθώς στις ευρωεκλογές του Μαΐου τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ παρέμειναν υψηλά, ωστόσο η ψαλίδα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ έκλεισε συγκριτικά με τις εθνικές εκλογές του 2015. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα δήλωσε ότι θα είναι πρωτεργάτης σ’ αυτό τον αγώνα, θέτοντας τον εαυτό του επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα.

Για την ιστορία στις ευρωεκλογές η ΝΔ στην Αχαΐα κατέγραψε ποσοστό της τάξεως του 26,6% έναντι του 31,2% του ΣΥΡΙΖΑ, εν αντιθέσει με τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 όπου η ΝΔ «έγραψε» 20,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 43,07%.

Ηλεία: Ισχυρή Ανάπτυξη

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μετέβη στην Ηλεία. Εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για την προώθηση της επιχειρηματικότητας που θα στοχεύει το κυβερνητικό πλάνο της ΝΔ. Συγεκριμένα κατά την επίσκεψή του σε ελαιοτριβείο λίγο έξω από τον Πύργο, υπογράμμισε τη σημασία που προσδίδει στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου και ανταγωνιστικού πρωτογενή τομέα για την ελληνική οικονομία. Επαίνεσε μάλιστα όσους κάνουν ανάλογες επιχειρηματικές προσπάθειες χαρακτηρίζοντάς τους “διαφημιστές της Ελλάδας” ενώ υποστήριξε ότι με την επερχόμενη πολιτική αλλαγή, το επιχειρείν θα καταστεί πιο εύκολο.

Αναφερόμενος σε ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι ο Πύργος επιτέλους θα συνδεθεί με τον κορμό των δικτύων αυτοκινητοδρόμων και ότι θα σπάσει αυτή η ιδιότυπη απομόνωση. Και υπενθύμισε ότι στο πρόγραμμα των υποδομών που η ΝΔ έχει ήδη εξαγγείλει, ο δρόμος Πύργος-Πάτρα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Αρχαία Ολυμπία: Άνοιγμα στο Κέντρο

Από την Αρχαία Ολυμπία, την γενέτειρα του Ολυμπισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για ανάπτυξη σε όλους του τομείς, αλλά και για το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ολυμπίας και της Δυτικής Ελλάδας, εν γένει.

Την Αρχαία Ολυμπία διάλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να κάνει άνοιγμα στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους, αλλά και στους αναποφάσιστους, τονίζοντας ότι η ψήφος στη ΝΔ είναι μονόδρομος: «Αυτές τις τρεισήμισι εβδομάδες που έμειναν μέχρι τις εκλογές, πρέπει να πείσουμε και τους αμφιταλαντευόμενους συμπολίτες μας, και είναι πολλοί εδώ στην Ηλεία, που πολιτικά τοποθετούνται σε κόμματα, τα οποία μπορεί να βρίσκονται μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια από αυτά δεν θα κατέβουν καν στις εκλογές, να τους πούμε ότι σήμερα η μόνη σίγουρη επιλογή, η μόνη επιλογή που δεν θα αισθάνεστε καμία τύψη ότι η ψήφος σας μπορεί να πήγε χαμένη, είναι η επιλογή στήριξης της Νέας Δημοκρατίας»

Δίπλα στην ακριτική Ελλάδα

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της ΝΔ περιόδευσε στον Νομό Δωδεκανήσου, όπου μέσα από τις επισκέψεις του σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και το ακριτικό Καστελλόριζο, όπου έστειλε μήνυμα ενότητας του Έθνους, που αποτελεί ασπίδα για την ασφάλεια της πατρίδας και σηματοδοτεί την προσήλωση μας στην ειρήνη και τη σταθερότητα, όπως τόνισε.