Πε. Απρ 18th, 2024

«Κλειδώνει» η γαλάζια λίστα για τη Β΄Θεσσαλονίκης (Ονόματα)

Συμπληρώνεται σιγά-σιγά το «γαλάζιο» παζλ της λίστας στη Β’ Θεσσαλονίκης, όπου η μάχη θα είναι πραγματικά πολύ σκληρή…

Τόσο για τους μνηστήρες που θέλουν να μπουν στη λίστα όσο και γι’ αυτούς που θέλουν να εκλεγούν.

Εξηγούμαστε: Στη λίστα θα συμπεριληφθούν 12 ονόματα και λόγω της γυναικείας ποσόστωσης οι 7 θα είναι άνδρες και οι 5 γυναίκες.

Ηδη φαίνεται ότι έχουν «κλειδώσει» 7 ονόματα, από τα οποία οι 6 είναι άνδρες.

Πρόκειται για τους δύο βουλευτές της Ν.Δ. που εκλέχθηκαν και το 2015, Θόδωρο Καράογλου και Σάββα Αναστασιάδη, με τον πρώτο να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα, αν κρίνουμε από το ότι στις εκλογές του 2015 είχε κερδίσει την πρωτιά με διαφορά 1.823 σταυρών (25.159 έναντι 23.336). Τρίτος ήταν ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος με 17.593 σταυρούς, που θα είναι εκ νέου στη λίστα, όπως και η Ανατολή Κωνσταντινίδου, που ήταν 6η με 5.451 σταυρούς.

Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε αυτές τις ημέρες, εντός της λίστας θα είναι ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης και ο περιφερειακός σύμβουλος Θεοφάνης Παπάς, που φαίνεται να έχει τη στήριξη του «μητσοτακικού» συστήματος.

Εντός λίστας θα είναι και ο βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος το 2015 είχε εκλεγεί με τους ΑΝ.ΕΛ. και πρόσφατα προσχώρησε στη Ν.Δ. Σύνολο 7 και μένουν άλλοι 5, από τους οποίους οι 4 θα πρέπει να είναι γυναίκες.

Ετσι θα μείνουν εκτός κάποιοι που σήμερα εμφανίζονται ως σίγουροι για τη λίστα, όπως οι Κώστας Ευθυμίου, Πάρις Τσογκαρλίδης, Λάμπρος Καούδης και Κώστας Ανεστίδης.