Πα. Απρ 26th, 2024

Ελίζα Βόζεµπεργκ στο «Κάλπη19»: Επιτομή της πολιτικής ανηθικότητας ο Αλέξης Τσίπρας

«Εδώ και πέντε χρόνια εργάζοµαι σκληρά, ώστε ο απολογισµός της δουλειάς µου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να είναι θετικός για τη χώρα µου», δηλώνει στο «Κάλπη 19» η ευρωβουλευτής της Νέας ∆ηµοκρατίας και εκ νέου υποψήφια Ελίζα Βόζεµπεργκ.

Η ίδια, σχολιάζοντας τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού σε κότερο επιχειρηµατία, αναφέρει ότι «ο κ. Τσίπρας παριστάνει τον λαϊκό ηγέτη, που δήθεν πολεµά τις ελίτ, ενώ κάνει δωρεάν διακοπές σε υπερπολυτελή θαλαµηγό µεγαλοεπιχειρηµατία». Η ίδια αναφέρεται και στις προεκλογικές παροχές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «τα περιθώρια περαιτέρω εξαπάτησης του ελληνικού λαού από τους κυβερνώντες έχουν εξαντληθεί».

Πολύς θόρυβος έγινε µε αφορµή τις διακοπές του πρωθυπουργού τον περασµένο Αύγουστο σε θαλαµηγό επιχειρηµατία. Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που ενόχλησε περισσότερο;

Πριν κοπάσει ο θόρυβος από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του ΣΚΑΪ για τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνώντων και την κακοστηµένη παράσταση τη νύχτα της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι, ήρθε η αποκάλυψη των χλιδάτων διακοπών του πρωθυπουργού µε θαλαµηγό και πούρα, την ώρα που η χώρα βρισκόταν σε εθνικό πένθος. Η συµπεριφορά του κ. Τσίπρα συνιστά την επιτοµή της αναλγησίας, της αλαζονείας, της υποκρισίας και της πολιτικής ανηθικότητας. Παριστάνει τον λαϊκό ηγέτη, που δήθεν πολεµά τις ελίτ, ενώ κάνει δωρεάν διακοπές σε υπερπολυτελή θαλαµηγό µεγαλοεπιχειρηµατία και κάνει αµέριµνος τα µπάνια του, την ώρα που όλη η Ελλάδα είναι συγκλονισµένη από τους δεκάδες νεκρούς, τραυµατίες και αγνοουµένους στο Μάτι. Μάλιστα, η προσβλητική συµπεριφορά του κ. Τσίπρα απέναντι στους νεκρούς και τις οικογένειές τους επισκίασε την αυτονόητη υποχρέωσή του όχι µόνο να ενηµερώνει για το πού βρίσκεται, αλλά και να δηλώνει στις αρµόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες κάθε δωρεά ή διευκόλυνση που δέχεται.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει το κλίµα µε το νοµοσχέδιο για τις 120 δόσεις και µια σειρά φιλολαϊκών µέτρων, που έχει εξαγγείλει. Μάλιστα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την οικονοµία προνοµιακό του πεδίο. Θεωρείτε πιθανό το κλείσιµο της ψαλίδας µε τη Ν.∆.;

Η κυβέρνηση προκάλεσε ζηµία 100 δισ. στην οικονοµία, δέσµευσε τη δηµόσια περιουσία για 99 χρόνια, συµφώνησε ανέφικτα πλεονάσµατα έως το 2060, φόρτωσε στους πολίτες µόνιµα µέτρα 10 δισ. ευρώ και έκοψε το ΕΚΑΣ, το επίδοµα θέρµανσης και τα επιδόµατα τριτέκνων και πολυτέκνων, ενώ αύξησε τον ΦΠΑ ακόµα και σε βασικά είδη διατροφής. Τολµούν να εµφανίζουν ως επιτυχία τους το υπερπλεόνασµα, το οποίο όµως δεν προέκυψε από ανάπτυξη, αλλά από υπερφορολόγηση, στάση πληρωµών των οφειλών του ∆ηµοσίου προς τους ιδιώτες, µη έκδοση χιλιάδων συντάξεων και δραστική περικοπή του προγράµµατος δηµοσίων επενδύσεων. Τώρα έχουν το θράσος να εξαγγέλλουν ένα προεκλογικό πακέτο παροχών, το µεγαλύτερο µέρος του οποίου, µάλιστα, θα κληθεί να υλοποιήσει η επόµενη κυβέρνηση. Οµως, έπειτα από όλα αυτά, τα περιθώρια περαιτέρω εξαπάτησης του ελληνικού λαού από τους κυβερνώντες δεν έχουν απλώς στενέψει, έχουν εξαντληθεί!

Ποιο είναι το διακύβευµα των προσεχών ευρωεκλογών και πώς µπορούν να αντιµετωπισθούν οι ακροδεξιές απειλές;

Η άνοδος του εθνολαϊκισµού στην Ευρώπη στηρίχθηκε στην οικονοµική κρίση, στις πολιτικές λιτότητας, στις αστοχίες στη διαχείριση του Προσφυγικού και στην εξασθένηση των αρχών της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και συνεργασίας. Για να αντιστραφεί η ανοδική τάση της Ακροδεξιάς, θα πρέπει να αντιµετωπισθούν από την Ε.Ε. οι παραπάνω παθογένειες κατά τρόπο αποφασιστικό και αποτελεσµατικό. Το µεγάλο στοίχηµα για την επόµενη µέρα είναι η περιχαράκωση της δηµοκρατίας και του κράτους δικαίου, µε στόχο µια Ευρώπη αρχών και αξιών, µε θεσµική εµβάθυνση και κοινή στρατηγική απέναντι στις µεγάλες προκλήσεις του σύγχρονου κόσµου. Ακόµα και όσοι είναι επιφυλακτικοί απέναντι στην Ε.Ε. θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η ευρωπαϊκή κυριαρχία πηγάζει από την εθνική κυριαρχία και δεν την αντικαθιστά. Ας αναλογιστούν οι Ελληνίδες και οι Ελληνες ποια θα είναι η τύχη της πατρίδας µας σε περίπτωση επικράτησης των ακραίων φωνών που επιθυµούν τη διάλυση της Ε.Ε., µε δεδοµένο ότι είµαστε χώρα πρώτης υποδοχής προσφύγων, σε κακή οικονοµική κατάσταση και µε ανοικτά πολλά κρίσιµα εθνικά µας ζητήµατα.

Γιατί επιλέξατε να διεκδικήσετε µια νέα θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όχι να µεταπηδήσετε στην εσωτερική πολιτική σκηνή;

Επειτα από τριάντα χρόνια µάχιµης δικηγορίας, στις ευρωεκλογές του 2014, που έγιναν για πρώτη φορά µε σταυρό προτίµησης, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες µε τίµησαν µε την ψήφο τους και εκλέχθηκα ευρωβουλευτής της Νέας ∆ηµοκρατίας. Εδώ και πέντε χρόνια εργάζοµαι σκληρά, ώστε ο απολογισµός της δουλειάς µου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να είναι θετικός για τη χώρα µου και για τη µεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, την οποία έχω την τιµή να εκπροσωπώ. Επιθυµία µου είναι να συνεχίσω να υπηρετώ την πατρίδα µου από τη θέση ευθύνης στην οποία βρίσκοµαι σήµερα, για να συνεισφέρω µε όλες µου τις δυνάµεις στην εθνική προσπάθεια να ξαναβρεθεί η Ελλάδα στη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και στον κόσµο.