Τε. Μάι 1st, 2024

Καµπανάκι για τον «γαλάζιο µηχανισµό» στη Θεσσαλονίκη

Ας κοιτάξουν λίγο τα οργανωτικά τους στη Ν.Δ. Θεσσαλονίκης, γιατί πολλά είναι τα καμπανάκια που χτυπούν τώρα τελευταία στον Βορρά.

Ξεκινάμε από τη προηγούμενη σαββατιάτικη εκδήλωση στον Λαγκαδά, με ομιλητή τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που δεν έδινε εικόνα κόμματος το οποίο έχει ξεκινήσει προεκλογικό αγώνα και βαδίζει προς την εξουσία.

Με το ζόρι συγκεντρώθηκαν 200 άτομα, τα τηλέφωνα έπαιρναν και έδιναν μέχρι κάπως να γεμίσει η αίθουσα, ενώ απουσίαζαν ακόμα και οι βασικοί υποψήφιοι δήμαρχοι της περιοχής που προέρχονται από τη Ν.Δ.! Ηταν εκεί οι βουλευτές (Καράογλου, Αναστασιάδης, Μάρκου και Λαζαρίδης), ο Τζιτζικώστας, ο απερχόμενος δήμαρχος (Καραγιάννης), πολιτευτές και μνηστήρες για τη λίστα (Βαρτζόπουλος, Παπάς, Κωνσταντινίδου, Τσογκαρλίδης) και πολλοί υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, όμως ο κόσμος ήταν λίγος.

Την ίδια ώρα (!) γινόταν στην ευρύτερη περιοχή εκδήλωση μνηστήρα για τη «γαλάζια» λίστα (του Κώστα Ευθυμίου), η ΟΝΝΕΔ ειδοποιήθηκε την τελευταία στιγμή, ενώ η Διοικούσα της Ν.Δ. σφύριζε αδιάφορα, το ίδιο και ο δήμαρχος Λαγκαδά, που είναι και φίλος του Μεϊμαράκη και από δήμαρχος θέλει να γίνει βουλευτής.

Ετσι, τα νεύρα ήταν εμφανή. Λίγες ημέρες νωρίτερα, μια επιστολή από τον πρόεδρο της Διοικούσας της Ν.Δ., Τάσο Σπηλιόπουλο, που έφευγε, προς τα μέλη του οργάνου τα εγκαλούσε να ασκούν πιο συνειδητά τα καθήκοντά τους.

Κι αυτό γιατί πολλά στελέχη που είναι μέλη της Διοικούσας, δηλαδή του ανώτερου οργάνου του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, απουσιάζουν από τις κομματικές εκδηλώσεις.

«Η Διοικούσα δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο», κατέληγε η επιστολή. H συνέχεια στην αυριανή συνεδρίαση του οργάνου…