«Κλειδί» για την αυτοδυναμία της ΝΔ οι μονοεδρικές – Τι αποφάσισε ο Μητσοτάκης

Στις επτά µονοεδρικές περιφέρειες στρέφει την προσοχή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς στην Πειραιώς θεωρούν ότι θα αποτελέσουν «κλειδί» στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου της αυτοδυναµίας.

Στο πλαίσιο αυτό αρχηγός της Αξιωµατικής Αντιπολίτευσης και οι κορυφαίοι της ΝΔ πραγματοποιούν συνεχείς περιοδείες στους εν λόγω νομούς, σε µια προσπάθεια να δοθεί ισχυρό στίγµα ενόψει του κρίσιµου διαστήµατος που έρχεται εν όψει των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις πρώτες  ανακοινώσεις της ΝΔ για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο εν όψει των εθνικών εκλογών περιλαμβάνεται η επιχειρηματίας – ξενοδόχος Χριστίνα Τετράδη, η οποία κατεβαίνει ως υποψήφια βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Ζακύνθου, ενώ με ιδιαίτερη δυναμική παρουσιάζεται η υποψηφιότητα του ιατρού Μάνου Λογοθέτη στην μονοεδρική της Σάμου, η οποία αναμένεται να ξαναβαφτεί μπλε μετά από μια δεκαετία.

Ανατρέχοντας στα αποτελέσματα των μονοεδρικών στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, βλέπουμε ότι οι μάχες και στις εφτά περιφέρειες είναι απολύτως αμφίρροπες, με τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ να είναι ανατρέψιμη:

– Στα Γρεβενά  o ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε με  34,64% έναντι της ΝΔ που έλαβε 32,21%.

– Στη Ζάκυνθο ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε  36,05% έναντι 27,68% της ΝΔ.

– Στην Ευρυτανία  η ΝΔ  επικράτησε του ΣΥΡΙΖΑ με 117 ψήφους διαφορά.

– Στην Κεφαλλονιά ο ΣΥΡΙΖΑ  πήρε την έδρα με 34,29%, έναντι 27,32% της ΝΔ.

– Στη Λευκάδα η  ΝΔ κέρδισε με  31,98%, με τον  ΣΥΡΙΖΑ στο 30,65%.

– Στη Σάμο ο ΣΥΡΙΖΑ 31,01% έναντι 22,98% της ΝΔ.

– Στη Φωκίδα ο ΣΥΡΙΖΑ 32,98 έναντι 32,15 της ΝΔ με διαφορά μόλις 195 ψήφων.