Τρ. Απρ 16th, 2024

Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Οι προβλέψεις για το αποτέλεσμα και το σπικάζ του Μαυρομμάτη

Οι προβλέψεις του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών, το παρατεταμένο χειροκρότημα στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και το… σπικάζ του Μανώλη Μαυρομμάτη ήταν ορισμένα από τα στοιχεία που ξεχώρισαν χθες στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», όπου η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε επίσημα το ψηφοδέλτιό της για τις Ευρωεκλογές.

Η ατμόσφαιρα ήταν από την αρχή πανηγυρική και η αίθουσα «Αντιγόνη» είχε γεμίσει ασφυκτικά αρκετή ώρα πριν την έναρξη της παρουσίασης. Αμέσως μετά την προβολή ενός μικρού βίντεο για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Νέα Δημοκρατία, στη σκηνή ανέβηκε η Σοφία Ζαχαράκη, που παρουσίαζε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές κι έδινε το λόγο για ένα λεπτό – αυστηρά! – σε καθένα. Η αμηχανία ήταν έκδηλη σε αρκετούς, καθώς 20 από τους 42 υποψηφίους ασχολούνται για πρώτη φορά με την πολιτική.

«Μια φορά Οννεδίτης, για πάντα Οννεδίτης!», είπε στο τέλος του χαιρετισμού του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, κερδίζοντας το χειροκρότημα των μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ που ήταν στο κοινό. «Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Νέα Δημοκρατία», είπε κλείνοντας τη δική του παρέμβαση ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς, δείχνοντας ότι μετά τη «μεταγραφή» του από το Ποτάμι προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στο νέο του πολιτικό περιβάλλον.

Με διάθεση αστεϊσμού ανέβηκε στη σκηνή ο Θοδωρής Ζαγοράκης, που επικαλέστηκε μια φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο ημίχρονο και οι εθνικές εκλογές το δεύτερο. «Θα τους κάνουμε να μην κατέβουν στο πρώτο ημίχρονο με αυτά που θα δουν στο πρώτο», είπε χαμογελώντας ο ευρωβουλευτής και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής.

Χειροκρότημα απέσπασε και ο Γιώργος Κρεμλής, όταν ανέφερε ότι είχε την τιμή να είναι σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για ευρωπαϊκά θέματα. Εκείνος όμως που γνώρισε την αποθέωση από τους 2.000 θεατές της εκδήλωσης ήταν ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, γιατρός, ο οποίος πριν από 20 χρόνια ήταν ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία.

Στο κομμάτι των προβλέψεων, δύο τις αποτόλμησαν: Ο Γιώργος Κύρτσος, που εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία θα επικρατήσει στις ευρωεκλογές με 7-11 μονάδες διαφορά και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, που είπε ότι «πάμε για Νέα Δημοκρατία άνω του 40%».

Το κοινό ξέσπασε σε γέλια με την ατάκα του Μανώλη Μαυρομμάτη, που την είπε σα να περιγράφει αγώνα ποδοσφαίρου: «Φίλες και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, καλησπέρα σας από το ναό του πολιτισμού, όπου σήμερα αγωνίζεται η μικτή Ευρωπαϊκής Ένωσης αντίπαλη με τη μικτή της Λατινικής Αμερικής, η οποία παίζει με δανεικούς!», είπε ο Μαυρομμάτης σε μια σπόντα για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Βενεζουέλα.

Την εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παίρνοντας πάσα από τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη.